Στη δημοσιότητα το σκίτσο του βομβιστή στην Αίγυπτο

Στη δημοσιότητα το σκίτσο του βομβιστή στην Αίγυπτο

Οι αιγυπτιακές εφημερίδες δημοσίευσαν την Πέμπτη το σκίτσο, σε ψηφιακή μορφή, του δράστη των πρόσφατων αιματηρών επιθέσεων σε εκκλησία της Αλεξάνδρειας...

Nεκροί και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Ν. Ζηλανδία
Οι αιγυπτιακές εφημερίδες δημοσίευσαν την Πέμπτη το σκίτσο, σε ψηφιακή μορφή, του δράστη των πρόσφατων αιματηρών επιθέσεων σε εκκλησία της Αλεξάνδρειας.

Ο βομβιστής θεωρείται ότι ήταν 23 με 25 ετών, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα al-Ahram. Κοντά στο διαμελισμένο σώμα του δράστη βρέθηκε μία τσάντα που φέρεται ότι περιείχε 20 με 25 κιλά εκρηκτικών.

Οι αρχές έφτιαξαν το σκίτσο του με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων του προσώπου του βομβιστή.

Μία φωτογραφία του κεφαλιού του βομβιστή δημοσιεύτηκε, μαζί με το ψηφιακό σκίτσο, σε πολλές αιγυπτιακές εφημερίδες.

Η επίθεση έξω από την κοπτική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους, ενώ προκάλεσε και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100.
Κλείσιμο

Από την ημέρα της επίθεσης πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχουν σημειωθεί τραυματισμοί τόσο μουσουλμάνων όσο και χριστιανών διαδηλωτών από τις συγκρούσεις με την αστυνομία και έχουν γίνει συλλήψεις.

Οι Κόπτες ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου με χιλιάδες μουσουλμάνους να έχουν προσφερθεί για ομάδες περιφρούρησης έξω από τις εκκλησίες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι Κόπτες χριστιανοί αποτελούν το 10 με 15% του πληθυσμού της Αιγύπτου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης