ΗΠΑ: Ο φίλος του Τραμπ Ρίτσαρντ Γκρένελ αναλαμβάνει υπηρεσιακός Διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών

ΗΠΑ: Ο φίλος του Τραμπ Ρίτσαρντ Γκρένελ αναλαμβάνει υπηρεσιακός Διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών

Διαδέχεται τον Τζόζεφ Μαγκουάιρ

000_1P49IG
Πριν από δύο χρόνια ο Τραμπ έστειλε τον φίλο του Ρίτσαρντ Γκρένελ στη φωλιά του λύκου: τον διόρισε Αμερικανό πρέσβη στο Βερολίνο έχοντας απέναντί του τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Τώρα όμως έρχεται πιο κοντά στο «αφεντικό» του. Ο Γκρένελ διαδέχεται τον Τζόζεφ Μαγκουάιρ, ως υπηρεσιακό Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών (Director of National Intelligence, DNI).

Η κίνηση σηματοδοτεί την προσθήκη άλλου ενός έμπειρου διπλωμάτη, που όμως δεν διστάζει να εκφράζεται με οξύτητα στον στενό κύκλο του Τραμπ. Ο Γκρένελ είναι ένθερμος υποστηρικτής της εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ.

Σε αντίθεση με τον απόστρατο αντιναύαρχο Μαγκουάιρ ο αντικαταστάτης του, Ρίτσαρντ Γκρένελ, δεν διαθέτει εμπειρία στον τομέα που του ανατέθηκε, σπεύδουν να επισημάνουν οι επικριτές του.

Κλείσιμο
Ο 51χρονος Γκρένελ είναι πρώην διπλωμάτης που παίζει στα «δάκτυλα» τα θέματα »ΜΜΕ» και είναι εξαιρετικός ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ του έχει τυφλή εμπιστοσύνη και για τον λόγο αυτό τον πρότεινε για την θέση αυτή, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Γκρένελ διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και το 2010 ίδρυσε μία εταιρεία συμβούλων.

Η προσωπική του ζωή, όταν αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο από στελέχη του συντηρητικού κόμματός του, τους Ρεπουμπλικανούς. Όμως, ό,τι κι αν ακουστεί σε βάρος του, ο Αμερικανός πρόεδρος τον στηρίζει απόλυτα.

Γκρένελ και Τραμπ έχουν κάτι κοινό:ασκούν δριμεία κριτική στους Αμερικανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι μέσω των social media βλέπουν με μισό μάτι το έργο του προέδρου των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης