Βρετανία: Νέα πρεσβευτής στις ΗΠΑ η Κάρεν Πιρς

Βρετανία: Νέα πρεσβευτής στις ΗΠΑ η Κάρεν Πιρς

Η διαρροή απαξιωτικών ιδιωτικών σχολίων του προηγούμενου πρεσβευτή Κιμ Ντάροκ για την ομάδα διοίκησης του Τραμπ, είχαν προκαλέσει την οργή του Αμερικανού προέδρου - Η Κάρεν Πιρς αποτελεί την εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ηνωμένα Έθνη

pierce
Η Βρετανία όρισε την Κάρεν Πιρς ως νέα πρεσβευτή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, την πρώτη γυναίκα που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση στην Ουάσινγκτον, αντικαθιστώντας τον βετεράνο διπλωμάτη Κιμ Ντάροκ, ο οποίος προκάλεσε την οργή του Ντόναλντ Τραμπ, όταν αποκάλεσε τη διοίκησή του «δυσλειτουργική» και «άστοχη» σε μια σειρά από διαρροές που κυκλοφόρησαν στο Λονδίνο.

Η τοποθέτηση τς 60χρονης Πιρς σε αυτή τη θέση, έρχεται καθώς η Βρετανία ξεκινά μια σειρά από κρίσιμες προσπάθειες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι μια εποχή τεράστιων ευκαιριών ανάμεσα στις σχέσεις φιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ και χαίρομαι που η Κάρεν Πιρς θα προωθήσει αυτό το συναρπαστικό νέο κεφάλαιο», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

Σημειώνεται πως ο Τραμπ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του όταν οι απόψεις του Κιμ Ντάροκ για την ομάδα διοίκησης των ΗΠΑ εμφανίστηκαν σε διαβαθμισμένα διπλωματικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στη βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday.

Κλείσιμο
Στα έγγραφα αυτά, αποκαλούσε την πολιτική της ομάδας του Τραμπ προς το Ιράν "ασυνάρτητη", υποστήριξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να είναι υποχρεωμένος στους "αμφιλεγόμενους Ρώσους" και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο Λευκός Οίκος "θα είναι ποτέ ικανός να διοικήσει".

Ο Τραμπ είχε απαντήσει με μια σειρά από tweets, μεταξύ των οποίων έγραφε πως: "Ο τρελός πρεσβευτής που φόρτωσε το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάποιος που είμαστε ενθουσιασμένοι. Είναι ένας πολύ ανόητος τύπος".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης