Συναγερμός και στην Αυστραλία: Εντολή Μόρισον να προστατευθούν οι Αυστραλοί στη Μέση Ανατολή

Συναγερμός και στην Αυστραλία: Εντολή Μόρισον να προστατευθούν οι Αυστραλοί στη Μέση Ανατολή

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τους 450 στρατιώτες από το Ιράκ και να «φυγαδεύσει» τη διπλωματική αποστολή

aus_troops
Την εντολή να προστατευθούν με κάθε μέσο και τρόπο οι Αυστραλοί πολίτες, στρατιώτες και το διπλωματικό σώμα στη ΜέσΗ Ανατολή έδωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος ήδη δέχεται κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του στις φονικές φωτιές που πλήττουν τους τελευταίους μήνες τη μεγάλη χώρα της Ωκεανίας.

Η είδηση της επίθεσης του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, προκάλεσε συναγερμό στην Καμπέρα, όπου πραγματοποιήθηκε υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να προστατευτούν οι στρατιώτες και οι διπλωμάτες στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις πιθανότητες που εξετάζει η κυβέρνηση Μόρισον, είναι να αποσύρει άμεσα τον συμμαχικό στρατό από την περιοχή, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες Αυστραλών στρατιωτών. Την παραπάνω πιθανότητα είχε επισημάνει και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Μαρίσα Πέιν.

Υπολογίζεται πως στο Ιράκ βρίσκονται περίπου 450 Αυστραλοί στρατιώτες, ως δύναμη υποστήριξης των αμερικανικών δυνάμεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης