ΗΠΑ: Ανεβαίνει ο Αμερικανός Μίδας Μάικλ Μπλούμπεργκ στην πρόθεση ψήφου για το χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ανεβαίνει ο Αμερικανός Μίδας Μάικλ Μπλούμπεργκ στην πρόθεση ψήφου για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ κατέρριψε ήδη κάθε ρεκόρ προεκλογικής δαπάνης

bloomberg
Τσιμπάει ποσοστά ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Aμερικανός Μίδας  Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς, μία εβδομάδα αφότου ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του, το ποσοστό του έφθασε στο 6%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris, ο 77χρονος Μπλούμπεργκ ξεπέρασε την Αφροαμερικανή Γερουσιαστή της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, το ποσοστό της οποίας ολίσθησε στο 2%, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Αν και μπήκε αργά στην κούρσα, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ κατέρριψε ήδη κάθε ρεκόρ προεκλογικής δαπάνης.

Μαζί με τον σημερινό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έχουν συνολικά προεκλογικά έξοδα που ανέρχονται στα δύο τρίτα της συνολικής δαπάνης όλων των υποψηφίων.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο ιστότοπος «Τhe Hill» δείχνει πως, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παραμένει στην πρώτη θέση για το χρίσμα των Δημοκρατικών με ποσοστό 31%.

Ο «αριστερός» Μπέρνι Σάντερς ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 15% και στην τρίτη θέση η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν με 10%.

Τις τελευταίες ώρες, ο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εθεάθη να βγάζει σέλφι με οπαδούς του στην Αιόβα, την πρώτη αμερικανική πολιτεία που ψηφίζει για το χρίσμα των Δημοκρατικών (3 Φεβρουαρίου).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης