Ιορδανία: Αύξηση στους μισθούς της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μετά την απεργία

Ιορδανία: Αύξηση στους μισθούς της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μετά την απεργία

Εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, περίπου 7.000 εργαζόμενοι του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πήραν αυξήσεις – Η απεργία άρχισε το πρωί και τελείωσε το απόγευμα

un_convoy
Αύξηση μισθού για τους σχεδόν 7.000 εργαζόμενους της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες (Unrwa) στην Ιορδανία. Η αύξηση τους δόθηκε μετά την απεργία που έκαναν σήμερα και εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης στην υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η απεργία ξεκίνησε σήμερα το πρωί και τελείωσε το απόγευμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι και αφορούσε στο σύνολο των εργαζομένων στη χώρα.

Με βάση τη συμφωνία: οι μισθοί τους θα αυξηθούν από 70 έως 100 δηνάρια Ιορδανίας (88 έως 126 ευρώ) από τον Ιανουάριο του 2020, δήλωσε ο Σαφάντι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της Unwra.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου του προσωπικού της Unrwa στην Ιορδανία, ο Ριάντ Ζιγάν, επιβεβαίωσε τη συμφωνία αυτή, προσθέτοντας ότι «ως εκ τούτου αποφασίστηκε να τερματιστεί η απεργία» που παρέλυσε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα υγειονομικά κέντρα και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Το συνδικάτο που ζητούσε αύξηση 100 δηναρίων (περίπου 125 ευρώ) στους μισθούς των εργαζομένων στην υπηρεσία, είχε καταγγείλει την «ανυποχώρητη πολιτική» της διοίκησης της Unrwa πριν κηρύξει απεργία σήμερα.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ έχει 169 σχολεία που δέχονται 120.000 μαθητές, 25 κέντρα υγείας και 14 κέντρα για γυναίκες, σε μια χώρα που φιλοξενεί 2,2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες, κατανεμημένους σε 10 καταυλισμούς.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ αντιμετωπίζει πρωτόγνωρη οικονομική κρίση από τότε που οι ΗΠΑ έθεσαν τέλος το 2018 στην ετήσια οικονομική τους βοήθεια ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων (270 εκατομμύρια ευρώ).

Τον Αύγουστο η Ελβετία και η Ολλανδία ανέστειλαν επίσης τη συνεισφορά τους στην Unrwa, εν αναμονή του πορίσματος εσωτερικής έρευνας που κάνει λόγο για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας.

Η Unrwa ιδρύθηκε το 1949, διαχειρίζεται σχολεία και βοηθά 5,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιορδανία, στον Λίβανο, στη Συρία και στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Απασχολεί 30.000 εργαζόμενους, κυρίως Παλαιστίνιους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης