S-400: Η Ρωσία ολοκλήρωσε εμπρόθεσμα την παράδοση των οπλικών στην Τουρκία

S-400: Η Ρωσία ολοκλήρωσε εμπρόθεσμα την παράδοση των οπλικών στην Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει ότι τα συστήματα S-400 θα έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα έως την άνοιξη του 2020

s400
Σε εξέλιξη βρίσκεται το αμερικανοτουρκικό θρίλερ, ενώ οι σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας βρίσκονται παραμένουν θερμές. H Ρωσία ολοκλήρωσε τις παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport Αλεξάντρ Μιχέγεφ, επισημαίνοντας ότι όλα τα τμήματα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας εστάλησαν εμπρόθεσμα παρά τις κυρώσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσειμ ότι τα συστήματα S-400 θα έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα έως την άνοιξη του 2020.

Ο Μιχέγεφ δήωλσε επίσης ότι η Rosoboronexport δημιούργησε και εγκαινίασε τον πρώτο στο κόσμο μικτή επιχείρηση παραγωγής αυτομάτων όπλων «Καλάσνικοφ» στην Ινδία.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά Ρωσίας: Προσπαθεί να επιβάλει τα S-400 σε όλο τον κόσμο

Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις του Στειτ Ντιπάρτμεντ, Κλαρκ Κούπερ, μιλώντας στο Meridian International Center, δήλωσε ότι η Ρωσία επιδιώκει να επιβάλλει τα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-400 σε όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο
«Έχουμε διανύσει ένα μακρύ δρόμο από τότε που το ΑΚ-47 (αυτόματο) έγινε ένα καθολικό σύμβολο για τους υποστηριζόμενους από την Σοβιετική Ένωση αντάρτες από την Νοτιοανατολική Ασία έως την Αφρική. Σήμερα η Ρωσία εργάζεται σκληρά για να επιβάλλει διάφορες εκδοχές των αντιαεροπορικών της συστημάτων S-400 σε όλο τον κόσμο, ενώ η Κίνα εφοδιάζει με κάθε τι, από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έως στρατιωτικά drones», δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης