Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Αναφορές για σχολείο που κατέρρευσε

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Αναφορές για σχολείο που κατέρρευσε

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε περιοχή 58 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νταβάο - 5,9 Ρίχτερ ο ισχυρότερος μετασεισμός - Πολλές υλικές ζημιές και αναφορές για τραυματισμένα ή εγκλωβισμένα παιδιά

seismos_fil
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τις νότιες Φιλιππίνες στις 03:04 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσαν τόσο το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), όσο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση, πολλά κτίρια υπέστησαν  ζημιές, ενώ ραδιοφωνικός σταθμός στην περιοχή αναφέρθηκε σε σχολείο που κατέρρευσε, με πολλά παιδιά να είναι τραυματισμένα ή εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,8 βαθμών και είχε επίκεντρο περιοχή 9 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπουλατουκάν.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, που εκτιμά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε περιοχή 58 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νταβάο.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που κτυπά ο Εγκέλαδος: 



Αρχικά, το USGS εκτίμησε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών. Το αμερικανικό ινστιτούτο ανέφερε πως δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) από τη δική του πλευρά υπολόγισε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε στις 09:04 τοπική ώρα [03:04 ώρα Ελλάδας], κατά το Σεισμολογικό Ινστιτούτο των Φιλιππίνων, που διευκρίνισε ότι το εστιακό βάθος ήταν μικρό, μόλις 8 χιλιόμετρα, και το επίκεντρο βρίσκεται 26 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Τουλουνάν.

Κλείσιμο
Μετά τον κεντρικό -όπως όλα δείχνουν- σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί, με ισχυρότερο εκείνον των 5,9 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε στις 4:42 ώρα Ελλάδος.

sei_map_fil

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πολλά κτίρια υπέστησαν σημαντικές ζημιές: 

phi1
phi2
phi3
phil4
phil5




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης