Τσαβούσογλου: Μόνος μας στόχος στη Συρία είναι οι τρομοκράτες

Τσαβούσογλου: Μόνος μας στόχος στη Συρία είναι οι τρομοκράτες

Το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη βόρεια Συρία

tsavousoglou_main
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αλγερία.

«Ο μοναδικός μας στόχος είναι οι τρομοκράτες της περιοχής» δήλωσε ο Τσαβούσογλου για την επέμβαση στα ανατολικά του Ευφράτη, όπου έχουν ήδη αναπτυχθεί τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακόμη, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ερντογάν, η επιχείρηση θα ξεκινήσει, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, και πρόσθεσε πως τα Ηνωμένα Έθνη και η Συρία θα ενημερωθούν σχετικά.

Η δήλωση του Τσαβούσογλου από την Αλγερία, είναι η εξής: «Πιστεύουμε πως η ειρήνη και η ασφάλεια δεν θα έρθουν στην περιοχή αυτή, αν δεν λυθούν τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής και της Παλαιστίνης. Όλα αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να προχωρήσουμε στην επίλυσή τους. Έχουμε δικαίωμα να επέμβουμε στη Συρία, με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Αρχηγών των Ηνωμένων Εθνών, του ΟΗΕ και των διεθνών κανονισμών. Θα πραγματοποιήσουμε τις ενέργειές μας μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Υπό τους διεθνείς κανονισμούς, οι στρατιώτες μας και το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων θα ενημερώσουν τις σχετιζόμενες χώρες και τους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων της Συρίας και του ΟΗΕ. Αυτή η επιχείρηση είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στρην περιοχή, Ο μοναδικός μας στόχος είναι οι τρομοκράτες στα βόρεια της Συρίας».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υπενθύμισε επίσης ότι η τρομοκρατική οργάνωση YPG, που αποτελεί παρακλάδι του PKK, ανάγκασε περισσότερους από 300.000 Σύριους Κούρδους, που δεν την υποστήριξαν, να φύγουν για την Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης