Βρετανία - Αυστραλία σε τέσσερις ώρες;

Βρετανία - Αυστραλία σε τέσσερις ώρες;

Με τη βοήθεια ενός μαγικού πυραυλοκινητήρα τα αεροπλάνα θα μπορούν να... εκτοξεύονται - Ο πυραυλοκινητήρας θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα αεροσκάφη από το 2030

aeroplano_bretania
Σίδνεϊ - Λονδίνο σε λίγες ώρες;  Κι όμως! Με τη βοήθεια ενός νέου πυραυλοκινητήρα, οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν μέσα σ΄ένα αεροπλάνο πάνω από 20 ώρες για να μεταβούν από την Αυστραλία στη Βρετανία.

Η τεχνολογία αλλάζει άρδην την καθημερινότητα των επιβατών που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια.

Όπως επισημαίνουν εμπειρογνώμονες, λίαν συντόμως τα επιβατικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να μεταφέρουν το επιβατικό κοινό από το Λονδίνο έως το Σίδνεϊ σε μόλις τέσσερις ώρες.

Βρετανοί ειδικοί τελειοποιούν έναν νέο κινητήρα που θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε αεροσκάφη έτσι ώστε να κινούνται με ταχύτητα πενταπλάσια από την ταχύτητα του ήχου και διπλάσια από την ταχύτητα ενός Concorde.



Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει ότι το αεροσκάφος με τον μαγικό πυραυλοκινητήρα θα μπορούσε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα φθάνοντας τα 4.143 μίλια / ώρα.

Ο Γκράχαμ Τέρνοκ από την βρετανική Υπηρεσία Διαστήματος δηλώνει: «Όταν τελειοποιήσουμε τον πυραυλοκινητήρα «Sabre», θα μπορέσουμε να φτάσουμε από την Βρετανία έως την Αυστραλία σε μόλις τέσσερις ώρες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πυραυλοκινητήρας θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα αεροσκάφη από το 2030.

Φωτογραφίες: Reaction Engines
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης