Kόρμπιν: Οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο

Kόρμπιν: Οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο

Ο αρχηγός των Εργατικών ξεκαθάρισε, ωστόσο, από το Μπράιτον, ότι οι εκλογές είναι προτιμότερο να μην διεξαχθούν τώρα - Προτεραιότητα έχει η αποφυγή του άτακτου Brexit, στις 31 Οκτωβρίου, τόνισε συγκεκριμένα

jeremy_corbin
Ιδιαίτερα οξυμμένα είναι τα πνεύματα στο Γουεστμίνστερ, με τις κόντρες να κινούνται σε πρωτοφανή επίπεδα. Σφοδρή επίθεση στον Βρετανό πρωθυπουργό εξαπέλυσε και πάλι ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την αναστολή των εργασιών του Κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Ο Κόρμπιν εκτίμησε, από την ομιλία του στο Μπράιτον, ότι η κρίση του Brexit θα εκτονωθεί με τη διεξαγωγή εκλογών, ενώ κάλεσε ξανά τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι προτεραιότητα έχει η αποφυγή του «no deal» στις 31 Οκτωβρίου και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για τις βρετανικές εκλογές.

«Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα φιμώσει στόματα ούτε θα καταργήσει τη Δημοκρατία» δήλωσε ο αρχηγός των Εργατικών.

Κλείσιμο
«Παραπλάνησε τη χώρα. Ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί τώρα», επανέλαβε ο Κόρμπιν, καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του κόμματός του που φώναζαν ρυθμικά: «Έξω ο Τζόνσον».

Σάλο και σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε, πριν από λίγο καιρό, ο Τζόνσον ο οποίος διέταξε το κλείσιμο της Βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ήταν η σωστή, «θα τη σεβαστούμε όμως», δήλωσε νωρίτερα από την Νέα Υόρκη ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να εμποδίσουν το Brexit», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης