Ιράν: Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή;

Ιράν: Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή;

Στην Τεχεράνη ένας νεφρός κοστίζει δέκα χιλιάδες δολάρια - Το ήπαρ φθάνει τις πενήντα χιλιάδες

iran_kosmos
Στην πώληση των οργάνων τους για να τα βγάλουν πέρα καταφεύγουν πολλοί Ιρανοί καθώς η οικονομία της χώρας τους διανύει την περίοδο των ισχνών αγελάδων, σύμφωνα με στοιχεία του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν (NCRI).

Πουλώντας έναν νεφρό, οι Ιρανοί πολίτες βάζουν στην τσέπη δέκα χιλιάδες δολάρια και, για το ήπαρ η τιμή εκτοξεύεται στις 50 χιλιάδες.

Όπως καταγγέλλει το αντιπολιτευόμενο Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν (NCRI) που εδρεύει στο Παρίσι, το εμπόριο οργάνων είναι μια «ακμάζουσα επιχείρηση» στο Ιράν, Μάλιστα ένα σοκάκι στην Τεχεράνη είναι γνωστό ως «Kidney Street» (Δρόμος Νεφρού).

Εκεί, απελπισμένοι πολίτες αφήνουν σημειώματα με τον αριθμό τηλεφώνου τους και τον τύπο αίματος με την ελπίδα ότι οι ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση θα είναι πρόθυμοι να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»

Ένας 30χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής πούλησε έναν νεφρό για να καλύψει τα νοσήλια της ανάπηρης μητέρας του.  Υπάρχει και ιστότοπος πώλησης οργάνων με αγγελίες όπως αυτή: «Άνδρας ηλικίας 26 ετών, «πρόθυμος να πουλήσει νεφρό λόγω οικονομικών προβλημάτων». Αρκετοί από τους πωλητές οργάνων περιγράφουν τους εαυτούς τους στις αγγελίες ως «αθλητές».

Κλείσιμο
Οι κυρώσεις που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ στην κυβέρνηση του Ιράν έχουν ισοπεδώσει την οικονομία της χώρας, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης