Νέες εκτοξεύσεις βλημάτων από τη Βόρεια Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Νέες εκτοξεύσεις βλημάτων από τη Βόρεια Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Τα δύο «βλήματα» εκτοξεύτηκαν από την πόλη Χάμχουνγκ στη βορειοανατολική Βόρεια Κορέα, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap

kim_5
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε το ξημέρωμα του Σαββάτου, τοπική ώρα, στην εκτόξευση δύο βλημάτων, αγνώστου τύπου, προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Τα δύο «βλήματα» εκτοξεύτηκαν από την πόλη Χάμχουνγκ στη βορειοανατολική Βόρεια Κορέα, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. «Ο στρατός παρακολουθεί την κατάσταση σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν άλλες εκτοξεύσεις και παραμένει σε ετοιμότητα» πρόσθεσε το τηλεγράφημα του πρακτορείου.

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ ξεκίνησαν τη Δευτέρα τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, παρά τις προειδοποιήσεις της Πιόνγκγιανγκ που υποστηρίζει ότι τα γυμνάσια μπορεί να πλήξουν τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πυρηνικά.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι με βάση τις αρχικές πληροφορίες, τουλάχιστον ένα από τα δύο βλήματα φαίνεται να είναι παρόμοιο με τους πυραύλους μικρού βεληνεκούς που εκτόξευσε πρόσφατα η Πιόνγκγιανγκ.

Ένας Αμερικανός ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε επίσης πως: «έχουμε ενημερωθεί για τις αναφορές εκτόξευσης πυραύλου από την Βόρεια Κορέα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Είμαστε σε στενές διαβουλεύσεις με τους Γιαπωνέζους και Νοτιοκορεάτες συμμάχους μας».

Οι σημερινές εκτοξεύσεις έρχονται ώρες μετά τη γνωστοποίηση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι έλαβε μια «πολύ όμορφη επιστολή» από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος του παρουσίασε τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ ως αντίποινα για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας.

Κλείσιμο
Οι Βορειοκορεάτες προχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες τέσσερις φορές σε εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς, δοκιμές που τόνισαν ότι αποτελούν προειδοποίηση για τα αμερικανο-νοτιοκορεατικά γυμνάσια.

Ο Τραμπ μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους υποβάθμισε εκ νέου τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα το ξαναπώ. Δεν έχουν υπάρξει πυρηνικές δοκιμές. Οι δοκιμές ήταν όλες με πυραύλους μικρού βεληνεκούς. Καμία δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων. Κανένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης