Τύμπανα πολέμου - Παλαιστίνη: «Δεν συμμορφωνόμαστε με τις συμφωνίες που έχουμε με το Ισραήλ»

Τύμπανα πολέμου - Παλαιστίνη: «Δεν συμμορφωνόμαστε με τις συμφωνίες που έχουμε με το Ισραήλ»

Στην ανακοίνωση προέβη ο Μαχμούντ Αμπάς

068_AA_25072019_989558
Επικίνδυνη κλιμάκωση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη Μέση Ανατολή, με τα τύμπανα πολέμου να ηχούν ολοένα και πιο δυνατά. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα σταματήσει να συμμορφώνεται με τις συμφωνίες που έχει συνάψει με το Ισραήλ.

«Ανακοινώνουμε την απόφαση ότι η (Παλαιστινιακή) ηγεσία δεν θα εφαρμόζει από δω και στο εξής τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με το Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστά ο Αμπάς σε ομιλία του στη Ραμάλα.

Η ανακοίνωση από μεέρους του Αμπάς φτάνει λίγες ημέρες αφότου οι αρχές του Ισραήλ κατέστρεψε δέκα ακίνητα Παλαιστίνιων που έκριναν ότι ανεγέρθηκαν αυθαίρετα σε νότιο προάστιο της Ιερουσαλήμ, κοντά στο τμήμα του τείχους που χωρίζει την ιερή πόλη από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Κάτοικοι και ακτιβιστές απομακρύνθηκαν και οι εκπρόσωποι του Τύπου κρατήθηκαν σε απόσταση καθώς βαριά μηχανήματα κατεδάφιζαν τα ακίνητα στο Σουρ Μπάχερ, στα όρια της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους που κατέχει το Ισραήλ από το 1967.

Επλήγησαν 350 Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι 17 πρόκειται να εκτοπιστούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης