Έδωσαν αποζημίωση 10.000 λιρών σε δημόσιο υπάλληλο που... προσβλήθηκε από το πορτρέτο της βασίλισσας

portret_ireland

Για «σκανδαλώδη» απόφαση του Γραφείου Διοίκησης της Βόρειας Ιρλανδίας έκανε λόγο ο λόρδος που αποκάλυψε την υπόθεση

Αποζημίωση ύψους 10.000 λιρών κατέβαλε το Γραφείο Διοίκησης της Βόρειας Ιρλανδίας σε δημόσιο υπάλληλο που υποστήριξε ότι... προσβάλλεται κάθε φορά που περνούσε μπροστά από πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της, Δούκα του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με τον λόρδο Μαγκίνις που έκανε την αποκάλυψη η «σκανδαλώδης», όπως την χαρακτήρισε, πληρωμή έγινε προειμένου να ανακουφιστούν τα πληγωμένα συναισθήματα της υπαλλήλου, η οποία στη συνέχεια έλαβε και προαγωγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εν λόγω υπάλληλος υπηρετούσε στην Επιτροπή Παρελάσεων, ένα σώμα που έχει εξοργίσει τους
υπέρμαχους της ένωσης για τις απαγορεύσεις που κατά καιρούς έχει επιβάλει.

«Αυτό το άτομο, που είχε εργαστεί στο Γραφείο για διάστημα 15 - 20 ετών, ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν άδικο να εργάζεται κάπου, όπου ένιωθε προσβεβλημένη από τα πορτρέτα στους τοίχους» πρόσθεσε ο Μαγκίνις.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, το Γραφείο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ακρίβεια του ισχυρισμού της υπαλλήλου. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τη νομοθεσία περί δίκαιης απασχόλησης. Δεν θα σχολιάσουμε τα επιμέρους θέματα προσωπικού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η εφημερίδα Belfast News Letter υποστηρίζει ότι ο δημόσιος υπάλληλος που πρωταγωνιστεί σε αυτή την υπόθεση κληθηκε να πει τη γνώμη του σχετικά με το ποια πορτρέτα θα έπρεπε να αναρτηθούν στους τοίχους με μια πρότασή του αυτό να γίνει με φωτογραφίες της Βασίλισσας από επαφές που είχε στη Βόρεια Ιρλανδία.


Lord Maginnis: NI civil servant received £10k for being offended by royal portraits

ΣΧΟΛΙΑ (1)

kiko

Ανάθεμά με αν κατάλαβα τι γράφετε. Αμφιβάλλω αν καταλάβατε και εσείς. Αν θέλετε να μας πληροφορείτε για κάποια ιδιαίτερα θέματα -και καλά κάνετε- καλο θα είναι να το καταλαβαίνετε πρώτα εσείς και μετά να το μεταφέρετε, χωρίς ασυναρτησίες.

F.

Καλα τα λες. Η είδηση δεν ειναι μυθοπλασία αλλα εξακριβωμένα γεγονότα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ImgSrc-95

Οι περισσότεροι από αυτοί είναι φυλακισμένοι στην Κίνα - Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων αναφέρει ότι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Ερυθραία, το Βιετνάμ και το Ιράν είναι από τις πιο επικίνδυνες χώρες για να ασκεί κανείς το επάγγελμα του δημοσιογράφου 

loren-paid

Οι γονείς του λένε ότι πήραν την απόφαση επειδή πιστεύουν πως το πανεπιστήμιο καθυστερεί γιατί δεν θέλει να αφήσει το παιδί τους να προχωρήσει τις σπουδές του σε άλλο πανεπιστήμιο

new-zealand

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στον κρατήρα - Ο κίνδυνος νέας έκρηξης είναι πολύ υψηλός, σύμφωνα με τους ειδικούς - Στο νησί Ουάιτ παραμένουν οκτώ αγνοούμενοι που θεωρείται βέβαιο ότι είναι νεκροί

trump

Η σχεδόν βέβαιη υπερψήφιση της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θέτει το πλαίσιο για μια δραματική δίκη στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία - Το ιστορικό της υπόθεσης