Συρία: Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ καταδικάζει τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία

Συρία: Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ καταδικάζει τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία

«Οι άμαχοι και οι πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εγκαταστάσεων, πρέπει να προστατεύονται», υπογράμμισε ο Αντόνιο Γκουτέρες

gut
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «καταδίκασε σθεναρά» χθες Πέμπτη τις «εξελισσόμενες αεροπορικές επιδρομές που πλήττουν αμάχους στη βορειοδυτική Συρία», βομβαρδισμούς οι οποίοι πλήττουν ιδίως «ιατρικές εγκαταστάσεις και υγειονομικούς εργαζόμενους».

«Πολλές από αυτές τις εγκαταστάσεις βομβαρδίστηκαν [προχθές] Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου στη Μααρέτ αλ Νούμαν, ενός από τα μεγαλύτερα ιατρικά ιδρύματα στην περιοχή, οι συντεταγμένες του οποίου είχαν δοθεί στους αντιμαχόμενους μέσω του λεγόμενου μηχανισμού αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων», θύμισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Οι αεροπορικές επιδρομές που αποδίδονται στο συριακό καθεστώς και τη σύμμαχό του Ρωσία, που έχουν απασχολήσει επανειλημμένα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τους τελευταίους διότι πλήττουν ιατρικές εγκαταστάσεις, δεν σταματούν παρά τις πιέσεις που ασκούνται.

«Οι άμαχοι και οι πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εγκαταστάσεων, πρέπει να προστατεύονται», υπογράμμισε ο Γκουτέρες και θύμισε ότι οποιοσδήποτε διαπράττει σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου πρέπει να λογοδοτεί».

Πάνω από 100 αντιμαχόμενοι έχουν σκοτωθεί από το βράδυ της Τετάρτης σε εχθροπραξίες ανάμεσα σε στρατεύματα του καθεστώτος και δυνάμεις στις οποίες κυριαρχούν οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οκτώ άμαχοι έχασαν επίσης τη ζωή τους σε συγκρούσεις και βομβαρδισμούς στην περιοχή, κατά την ίδια πηγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης