Έρευνα-σοκ του ΟΗΕ: Τα θύματα της εγκληματικότητας είναι πενταπλάσια από αυτά των πολέμων

crime_scene_0

Στους 464.000 ανθρώπους έφτασαν παγκοσμίως οι νεκροί εξαιτίας της εγκληματικότητας - Το οργανωμένο έγκλημα «προτιμά» της γυναίκες

Κατακόρυφα έχει αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ που προειδοποιεί ότι, οι θάνατοι είναι πλέον περισσότεροι απ΄ότι σε χώρες με ένοπλες συγκρούσεις.

Η σχετική έρευνα των Ηνωμένων Εθνών δείχνει επίσης ότι ο αριθμός των γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται δραματικά.
Η εγκληματική δραστηριότητα ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις ένοπλες συγκρούσεις, υπογραμμίζει η μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).
Το οργανωμένο έγκλημα οδηγεί στο θάνατο κυρίως τις γυναίκες.
-Περίπου 464.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν σκοτωθεί από εγκληματικές ενέργειες το 2017 - πολύ περισσότεροι από τους 89.000 ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις το ίδιο έτος.
- Το οργανωμένο έγκλημα ήταν υπεύθυνο για το 19% των θανάτων παγκοσμίως.
Πάνω από το 90% των υπόπτων εγκληματικής ενέργειας, μεταξύ των ετών 2014 - 2016, ήταν άνδρες.
- Ο αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκε το 2017, αντιπροσωπεύοντας το 58% όλων των θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ευρώπη έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικών ενεργειών στον κόσμο, με τρία θύματα ανά 100.000 ανθρώπους.
 
Η Ασία καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών θυμάτων εξαιτίας  ενδοοικογενειακής βίας. Το 2017, ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στα 20.000 θύματα. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Αφρική, με 19.000 γυναίκες να έχουν χάσει τη ζωή τους το ίδιο έτος.

Οργανωμένο έγκλημα

Από το 2000, το οργανωμένο έγκλημα και η βία διαφόρων συμμοριών είναι ο «βασικός μοχλός» υψηλών ποσοστών ανθρωποκτονίας σε μέρη της Κεντρικής Αμερικής, όπου οι θάνατοι αυξάνονται λόγω των συγκρούσεων μεταξύ των αντίπαλων ομάδων.
Οι νέοι, ηλικίας 15 και 29 ετών, διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να πέσουν θύματα ανθρωποκτονιών παγκοσμίως.
 Η έκθεση του ΟΗΕ διαπίστωσε επίσης ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους άνδρες στις ΗΠΑ, όπου η βία που σχετίζεται με συμμορίες και οι τραυματισμοί με πυροβόλα όπλα αποτελούν τη συχνότερη αιτία θανάτου.

    

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

367318d7b4e91f8886245995c460d75a

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα φροντίσει για τον επαναπατρισμό των πελατών της Thomas Cook - Ένοπλοι φρουροί τους εμπόδισαν να αναχωρήσουν για την χώρα τους εξαιτίας των χρεών της εταιρείας στο κατάλυμα

1
068_FtpTrial-AA_09012019_876081

«Περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα που εκταμιεύει η ΕΕ, θα περάσουν πλέον απευθείας στον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης και όχι στις ξένες ΜΚΟ» αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι πλέον οι οργανώσεις του ΟΗΕ θα μείνουν χωρίς πόρους

12