ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις στην Τουρκία με αφορμή τη αποδοχή των S-400 από τη Ρωσία

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις στην Τουρκία με αφορμή τη αποδοχή των S-400 από τη Ρωσία

Οικονομικές κυρώσεις και αποκλεισμό της χώρας από το πρόγραμμα του F-35 μπορεί να επιφέρει στην Τουρκία η αποδοχή των S-400  από τη Μόσχα, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας

esper_usa_turkey
Προειδοποιήσεις κατά της Τουρκίας, για οικονομικές κυρώσεις και τερματισμο στον ρόλο της χώρας στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35, απηύθυνε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

Αφορμή για τις προειδοποιήσεις αυτές, στάθηκε η ενημέρωση, νωρίτερα την Τετάρτη, πως η αποστολή των πρώτων συστοιχιών των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 προς την Τουρκία, θα ξεκινήσει τον μήνα Ιούλιο, καθώς είναι σε βαθμό ετοιμότητας 99%, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του οργανισμού Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μιχέεφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, και πως αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη.

«Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ήταν για μια ακόμη φορά πολύ κατηγορηματικός ότι η Τουρκία δεν θα έχει και τους S-400 και τα F-35. Και, αν δεχθούν τους S-400, θα πρέπει να δεχθούν και τις συνέπειες όχι μόνο στο πρόγραμμα του F-35, αλλά και στην οικονομική κατάστασή τους», δήλωσε έπειτα από τα παραπάνω ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης