ΗΠΑ: Νοσοκόμος ομολόγησε ότι διέπραξε έγκλημα για το οποίο κατηγορούνταν ο αρχηγός των SEALS

ΗΠΑ: Νοσοκόμος ομολόγησε ότι διέπραξε έγκλημα για το οποίο κατηγορούνταν ο αρχηγός των SEALS

Για το θάνατο του κρατούμενου ήταν κατηγορούμενος o αρχηγός της ομαδας των αμερικανικών δυνάμεων ειδικών αποστολών SEAL 

190620194302-eddie-gallagher-navy-seal-trial-sketch-exlarge-169
Ολική ανατροπή στην υπόθεση ενός κρατουμένου που σκοτώθηκε στη Μοσούλη το 2017 προκάλεσε η κατάθεση ενός νοσοκόμου των αμερικανικών δυνάμεων ειδικών αποστολών SEAL, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν εκείνος που τον σκότωσε και όχι ο αρχηγός των SEAL, ο οποίος κατηγορούνταν ως τώρα.

O έως τώρα κατηγορούμενος Edward Gallagher βρίσκεται σε δίκη για τον θάνατο ενός τρυματισμένου 17χρονου τζιχαντιστή κρατουμένου, με την κατηγορία πως μαχαίρωσε επανειλημμένα τον νεαρό στο λαιμό και μετά έβγαλε φωτογραφία με το πτώμα του κρατουμένου, την οποία έστειλε σε έναν συνάδελφό του. Ο Gallagher κατηγορείται και για άλλα εγκλήματα πολέμου, όπως πως πυροβολούσε προς αθώους πολίτες, μεταξύ των οποίων ένας ηλικιωμένος και ένα νεαρό κορίτσι.

VVZNHRC6M5ENJH25PIKWLCA6FU


Ωστόσο, τα πάντα ανατράπηκαν όταν ο νοσοκόμος Corey Scott, ο οποίος έλαβε ασυλία πριν ξεκινήσει την κατάθεση του, αποκάλυψε πως ήταν εκείνος ο οποίος σκότωσε τον 17χρονο στρατιώτη των ISIS. Σύμφωνα με την κατάθεση του, ο ίδιος προκάλεσε ασφυξία στον νεαρό, σε μια πράξη λύπησης, αφού ο τζιχαντιστής ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένος.

Η κατάθεση προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, αφού αρκετοί στρατιώτες έχουν υποστηρίξει πως είδαν τον Gallagher να μαχαιρώνει τον 17χρονο. Στην τελευταία κατάθεση όμως, ο νοσοκόμος αποκάλυψε πως ο ίδιος και ο Gallagher προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον νεαρό τζιχαντιστή πριν βγάλει το μαχαίρι του ο Gallagher και μαχαιρώσει μια φορά τον κρατούμενο, ο οποίος ωστόσο επιβίωσε. Τότε ήταν που ο Scott έφραξε με το δάχτυλο του την αναπνευστική οδό, αφού όπως τόνισε, τον λυπήθηκε.

Κλείσιμο
Οι δικηγόροι του Gallagher μετά την κατάθεση μιλούν για δικαίωση του 39χρονου αρχηγού της ομάδας SEAL, ενώ το κατηγορητήριο ισχυρίζεται πως πρόκειται για ψευδορκία. Ο δικαστής, ωστόσο, δεν δέχτηκε να απορρίψει αμεσως την υπόθεση, όπως ζήτησε η υπερασπιστική γραμμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης