Μπόρις Τζόνσον: Σήμερα θα μάθει το όνομα του αντιπάλου του για την ηγεσία των Συντηρητικών

Μπόρις Τζόνσον: Σήμερα θα μάθει το όνομα του αντιπάλου του για την ηγεσία των Συντηρητικών

ο μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί την Τερέζα Μέι, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας επικράτησε χθες με 143 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος

kmporis
Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Συντηρητικών καθώς σε λίγες ώρες θα είναι γνωστό το όνομα του εσωκομματικού αντιπάλου του Μπόρις Τζόνσον με τον οποίο θα κονταροχτυπηθεί για τη αρχηγία των Τόρις.

Το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί την Τερέζα Μέι, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας επικράτησε χθες με 143 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο οπαδός του «ρεαλιστικού» Brexit Ρόρι Στιούαρτ έμεινε εκτός του σημερινού γύρου. Το παιχνίδι για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Τζόνσον για την αρχηγία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία θα κριθεί σήμερα. Η διαφορά μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, που ήρθε χθες δεύτερος, και του υπουργού Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, που ήρθε τρίτος, είναι πολύ μικρή.

Εκτός από τους Χαντ και Γκρόουβ, που συγκέντρωσαν 54 και 51 ψήφους αντίστοιχα, παρών στον αποψινό τελευταίο γύρο απέναντι στον Τζόνσον θα είναι και ο Σατζίντ Τζαβίντ, που συγκέντρωσε 38 ψήφους. Θα ακολουθήσει η φάση της επιστολικής ψήφου των μελών του Συντηρητικού Κόμματος μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων.

Η Τερέζα Μέι, που παραμένει στην πρωθυπουργία μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εσωκομματικής ψηφοφορίας στις 22 Ιουλίου, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της αφού δεν έχει αποκαλύψει την προτίμησή της για τον διάδοχό της. Ούτε καν στον σύζυγό της, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπός της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης