Παραμένει φαβορί ο Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία των Τόρις

Παραμένει φαβορί ο Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία των Τόρις

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο αντίπαλός του

boris
Στην πιο κρίσιμη φάση βρίσκεται η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος με τον Μπόρις Τζόνσον να παραμένει φαβορί για να διαδεχτεί την Τερέζα Μέι.

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθούν νέες ψηφοφορίες και σε τρία 24ωρα, οι βουλευτές των Τόρις θα κληθούν να επιλέξουν έναν από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους.

Χθες σε τηλεμαχία που συντόνιζε δημοσιογράφος του BBC, o εκκεντρικός πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε έως τον Οκτώβριο με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να τον επικρίνουν δριμύτατα. Ο Τζόνσον βγήκε χθες ακόμη πιο ισχυρός από τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας για την κούρσα της διαδοχής εξασφαλίζοντας 12 περισσότερες ψήφους, δηλαδή 126 από τους συνολικά 313 των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

«Η διορία για το Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου είναι «σαφώς εφικτή», περιορίστηκε να δηλώσει ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρότερους αντιπάλους του: τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ, οι οποίοι επιμένουν ότι η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο για να αποχωρήσει από την ευρωπαική οικογένεια.

Εκτός της διαδικασίας εκλογής του νέου ηγέτη των Τόρις τέθηκε ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τους 33 ψήφους που απαιτούνταν για να προχωρήσει στον τρίτο γύρο. Το ερώτημα είναι εάν οι υποστηρικτές του Ράαμπ θα βρεθούν στο πλευρό του Τζόνσον, όπως γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο τρίτος γύρος ψηφοφοριών διεξάγεται σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα στους πέντε εναπομείναντες υποψηφίους και το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα.

Οι δύο υποψήφιοι που θα απομείνουν από τις ψηφοφορίες θα τεθούν σε ψηφοφορία στα περίπου 160 χιλιάδες μέλη του Συντηρητικού Κόμματος στις 22 Ιουνίου. Το όνομα του νέου ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργού της Βρετανίας αναμένεται να ανακοινωθεί σ΄ ένα μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης