Ολλανδία: Ο «μπαμπάς» του Big Brother μήνυσε το Facebook

Ολλανδία: Ο «μπαμπάς» του Big Brother μήνυσε το Facebook

Ο Ολλανδός δισεκατομμυριούχος Τζον Ντε Μολ που δημιούργησε το επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι κατέθεσε μήνυση για ψευδείς διαφημίσεις που χρησιμοποιούν το όνομά του 

D8UfWJkUIAAAXxT
Ο Ολλανδός δισεκατομμυριούχος Τζον Ντε Μολ κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Facebook, υποστηρίζοντας ότι επιτρέπει στην πλατφόρμα του ψεύτικες διαφημίσεις που χρησιμοποιούν το όνομά του και την εικόνα του για να διαπράττεται μια απάτη με κρυπτονομίσματα.

Οι δικηγόροι του Ντε Μολ, του επιχειρηματία που δημιούργησε το επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι "Big Brother", ανέφεραν σε δικαστήριο του Άμστερνταμ ότι η εταιρεία δεν εμπόδισε την εμφάνιση των διαφημίσεων και δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως στις καταγγελίες που έγιναν.

Οι διαφημίσεις αυτές, που πλέον έχουν αποσυρθεί, προέτρεπαν τους χρήστες να στέλνουν χρήματα για να αγοράσουν Bitcoin ή να συμμετάσχουν σε απάτες με κρυπτονομίσματα. Περιλάμβαναν τον ισχυρισμό ότι ο Ντε Μολ στηρίζει ή εμπλέκεται σε αυτή τη δραστηριότητα.

Ο επιχειρηματίας ζητά από το δικαστήριο να διατάξει το Facebook να φροντίσει ώστε να μπλοκάρονται αυτόματα οι διαφημίσεις που συνδέουν το όνομά του με τα κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας ότι πλήττεται η φήμη του.

Ένας δικηγόρος του Facebook, ο Γενς φαν ντεν Μπρινκ, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να υποχρεωθεί να ελέγχει όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα ανά πάσα στιγμή. Είπε επίσης ότι οι εν λόγω διαφημίσεις αποσύρθηκαν πολύ γρήγορα μετά τις καταγγελίες του Ντε Μολ.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι καταναλωτές που εξαπατήθηκαν έχασαν 1,7 εκατομμύριο ευρώ. Υποστηρίζει άλλωστε ότι δεν είναι ο μοναδικός διάσημος Ολλανδός το όνομα του οποίου χρησιμοποιείται από απατεώνες. Οι δικηγόροι του ζητούν επίσης από το Facebook παραδώσει τα στοιχεία των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει αυτές τις διαφημίσεις, ώστε να ενημερωθεί η αστυνομία.

Κλείσιμο
Το σύστημα που χρησιμοποιεί σήμερα το Facebook, το οποίο βασίζεται εν μέρει στις αναφορές των ίδιων των χρηστών, δεν αρκεί, είπε η δικηγόρος Ζακλίν Σάαπ. "Δεν ξέρω σε τι είδους ριάλιτι ζει το Facebook, όμως αυτό (το σύστημα) δεν λειτουργεί", πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης