Φωτογραφίες: Η 21χρονη Αμερικανίδα που ταξίδεψε σε όλες τις χώρες του κόσμου

Φωτογραφίες: Η 21χρονη Αμερικανίδα που ταξίδεψε σε όλες τις χώρες του κόσμου

Η Lexie Alford εκτοπίζει από τον θρόνο του τον Βρετανό που κατείχε το ρεκόρ Γκίνες, καθώς έγινε «ο νεαρότερος άνθρωπος που «κατέκτησε όλον τον κόσμο»

lexie_main
Είναι μόλις 21 ετών, αλλά έχει πετύχει το όνειρο ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Όχι δεν έγινε εκατομμυριούχος. Κάθε άλλο. Ξόδεψε όλα τα χρήματά της για να ανέβει στο Πάνθεον των μετρημένων στα δάχτυλα ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει σε όλον τον πλανήτη. Κυριολεκτικά σε όλον τον κόσμο, καθώς η 21χρονη Lexie Alford από τη Νεβάδα Σίτι της Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών ολοκλήρωσε τον... 196ο άθλο της, ολοκληρώνοντας μία αποστολή σε όλες τις χώρες του πλανήτη, με την επίσκεψή της στη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Η νεαρή Αμερικανίδα, που ξεκίνησε να ταξιδεύει από τότε που πήγαινε ακόμα στο High School, δεν κατάφερε... απλώς να γνωρίσει όλον τον κόσμο και τους πολιτισμούς του, αλλά πέτυχε να είναι ο νεαρότερος άνθρωπος που κατάφερε αυτόν τον άθλο, εκτοπίζοντας από τον... θρόνο του τον Βρετανό, που καθόταν αναπαυτικά στην κορυφή των ρεκόρ Γκίνες από το 2013.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, η 21χρονη από τη Νεβάδα Σίτι ταξίδεψε σε 196 χώρες, από τις 206 που υπάρχουν. Ωστόσο, οι 193 είναι ενταγμένες στα Ηνωμένα Έθνη και οι 195 αναγνωρίζονται από τις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, ταξίδεψε ακόμη και σε χώρα που δεν αγανωρίζει η Ουάσιγκτον.

Όπως και να έχει, η Lexie Alford εισήλθε στις 31 Μαΐου στην επικράτεια της Βόρειας Κορέας, ξεπερνώντας τα όριά της και γράφοντας ιστορία.

«Έχω δουλέψει μέσα σε ακραίες συνθήκες τους τελευταίους έξι και πλέον μήνες προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια υπάρχουν κατά την είσοδο σε κάποια από τα λιγότερο προσβάσιμα μέρη του κόσμου. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι έκανα, μέχρι εκείνη τη στιγμή που το σκέφτηκα σε μία σκοτεινή αίθουσα συνεδριάσεων. Τότε κατάλαβα πόσο πόσο μακριά είχα έρθει», δήλωσε η 21χρονη, ο άθλος της οποίας ίσως εμπνεύσει στο προσεχές μέλλον ακόμη και παραγωγούς του Χόλιγουντ.

Ποια είναι όμως η κοπέλα που «κατέκτησε από άκρη σε άκρη» τον κόσμο; Ακολουθούν φωτογραφίες της από διάφορα μέρη -όχι από όλα, αυτό θα ήταν ένας... δεύτερος άθλος... δημοσιογραφικός- και στιγμές που η ίδια επέλεξε να δημοσιοποιήσει μέσω του λογαριασμού της στο Instagram:

lexie1
lexie2
lexie3
lexie4
lexie5
lexie6
lexie7
lexie8
lexie9
lexie10
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης