«Σιδέρωμα μαστού»: Η φρικαλέα μεσαιωνική πρακτική ζει ακόμη και στην Ευρώπη

«Σιδέρωμα μαστού»: Η φρικαλέα μεσαιωνική πρακτική ζει ακόμη και στην Ευρώπη

Στόχος  να μπει φρένο στην ανάπτυξη των μαστών και τα κορίτσια να μην είναι αρεστά στους άντρες - Τουλάχιστον 1.000 κορίτσια το έχουν υποστεί στη Βρετανία

breast
Στη χώρα που στροβιλίζεται στη δίνη του Brexit, υπάρχουν τουλάχιστον χίλια κορίτσια από αφρικανικές χώρες που έχουν πέσει θύματα μιας μεσαιωνικής και απάνθρωπης τακτικής: το σιδέρωμα του στήθους. Μιας τακτικής που εφαρμόζεται σε υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής.

Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, πάνω από χίλια κορίτσια έχουν υποστεί αυτή την επώδυνη τακτική στη Βρετανία με τους κοινωνικούς λειτουργούς να κρούουν τον κώδωνα ζητώντας από τα σχολεία να αφυπνίσουν τους μαθητές με εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το «σιδέρωμα του στήθους» εφαρμόζεται από μαμάδες και γιαγιάδες σε κορίτσια που προέρχονται από αφρικανικές χώρες που είναι στην ανάπτυξη με στόχο να μπει φρένο στην ανάπτυξη των μαστών.

Σε ηλικία 13 ετών και, όταν η μητέρα της έμαθε ότι ήταν ομοφυλόφιλη, η «Σιμόν» ένιωσε στο πετσί της αυτή την απάνθρωπη εμπειρία στο Λονδίνο. Κι όταν γέννησε το μωρό της, δυσκολεύτηκε να θηλάσει αφού η απάνθρωπη αυτή διαδικασία είχε επηρεάσει η ροή του γάλακτος.

Breast Ironing: 'I screamed a lot' - BBC London


Η μητέρα της Σιμόν της σιδέρωσε το στήθος γιατί ήθελε να την κάνει «άσχημη, να μην είναι ποθητή στους άνδρες».

Χρησιμοποίησε μία καυτή πέτρα κάνοντας μασάζ στην περιοχή του στήθους της κόρης της προκειμένου «να σπάσει τον ιστό» και να καθυστερήσει τη ανάπτυξή του.

Αυτό συνήθως γίνεται μια φορά την εβδομάδα ή μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έχει. Οι περισσότερες γυναίκες που το κάνουν στις κόρες τους δεν αισθάνονται τύψεις λέγοντας ότι αυτή είναι η παράδοση.

Κλείσιμο
«Φανταστείτε ένα καυτό αντικείμενο πάνω στο γυμνό σας σώμα σας κι ένα πανί δεμένο σφιχτά στο στήθος σας. Κάποιες στιγμές αναπνέεις με δυσκολία», υποστηρίζει η Σιμόν μιλώντας για την τραυματική της εμπειρία στο ΒΒC.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης