Μυστήριο με την εξαφάνιση δύο νεαρών Γερμανών στην Αίγυπτο

Cairo24

Αγνοούνται εδώ και πολλές ημέρες - Και για τους δύο υπάρχουν αναφορές ότι είχαν συλληφθεί από τις αρχές - Το Κάιρο διαβεβαιώνει ότι δεν κρατούνται

Δύο Γερμανοί, ο ένας εκ των οποίων είναι μαθητής λυκείου, έχουν εξαφανιστεί εδώ και πολλές ημέρες στην Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ μια πηγή από το Κάιρο διαβεβαιώνει ότι δεν κρατούνται από τις αιγυπτιακές αρχές.

Ο 18χρονος μαθητής από την πόλη Γκίσεν αναχώρησε με αεροπλάνο από τη Φραγκφούρτη στα μέσα Δεκεμβρίου, με προορισμό το Λούξορ. Αφού περνούσε λίγες ημέρες στην πόλη αυτή, θα έφευγε για να επισκεφθεί τον παππού του στο Κάιρο. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δεν έφτασε ποτέ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ο πατέρας του νεαρού πιστεύει ότι ίσως να κρατείται στο Λούξορ, ενδεχομένως εξαιτίας κάποιου λάθους στην ταυτοποίησή του. "Πέρασαν τρεις εβδομάδες και δεν υπάρχει κανένα ίχνος του. Κανείς δεν ξέρει αν είναι ακόμη ζωντανός", τόνισε.

Ο δεύτερος αγνοούμενος είναι ηλικίας 23 ετών και τα ίχνη του χάθηκαν από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν έφτασε στην Αίγυπτο προερχόμενος από τη Γερμανία, μαζί με τον αδελφό του. Δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής αφού πέρασε τον έλεγχο ταυτότητας σε ένα αεροδρόμιο. Και στην περίπτωση αυτή, η οικογένειά του εικάζει ότι έγινε κάποιο λάθος και ότι κρατείται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι αγνοούνται δύο πρόσωπα, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στην Αίγυπτο, οι αρχές δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση όμως μια πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "δεν κρατείται" κάποιος Γερμανός στη χώρα.

Και οι δύο νέοι έχουν διπλή υπηκοότητα, γερμανική και αιγυπτιακή. Οι μητέρες τους είναι Γερμανίδες και οι πατέρες τους Αιγύπτιοι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gran_canyon

Το ραδιενεργό φορτίο ανιχνεύτηκε τυχαία από έναν έφηβο με μετρητή ραδιενέργειας κατά την διάρκεια ξενάγησης στα μουσεία με τους ειδικούς να τον αποκρύβουν αποθηκεύοντάς τον σε ένα παλιό ορυχείο της περιοχής

cavusoglu_ar

«Στην Μεσόγειο δεν μπορεί να γίνει κάτι χωρίς την Τουρκία και δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που ενημέρωσε παράλληλα πως οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν «τις επόμενες ημέρες»

28