Τραμπ: «Πάνω από δέκα υποψήφιοι ερίζουν για τη θέση του προσωπάρχη στο Λευκό Οίκο»

Τραμπ: «Πάνω από δέκα υποψήφιοι ερίζουν για τη θέση του προσωπάρχη στο Λευκό Οίκο»

Χθες πάντως ο προσωπάρχης του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς απέρριψε τη θέση αυτή

720_512676_e50ce00ac2-aaca2a7ea562b361
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα ότι περισσότεροι από 10 υποψήφιοι επιθυμούν τη θέση του προσωπάρχη στον Λευκό Οίκο, χωρίς, ωστόσο, να παρουσιάσει συγκεκριμένα ονόματα.

Ο μεγιστάνας και ο απερχόμενος προσωπάρχης Τζον Κέλι φαίνεται πως βρίσκονταν στα μαχαίρια εδώ και μήνες, όμως ο πρόεδρος δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να βρει κάποιον αντικαταστάτη του, αφού ο Νικ Άγιερς, ο προσωπάρχης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, απέρριψε τη θέση αυτή.

«Πολλοί, πάνω από 10, συναγωνίζονται και επιθυμούν τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα tweet.



Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Κέλι θα αποχωρήσει από τον θώκο του στο τέλος του έτους. Την Κυριακή, ο Άγιερς, που διατελεί προσωπάρχης του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς γνωστοποίησε ότι θα επιστρέψει στη Τζόρτζια με την οικογένειά του στα τέλη του 2018.

Από την πλευρά της, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ δήλωσε σήμερα ότι ο Κέλι θα παραμείνει στη θέση του έως τη 2α Ιανουαρίου, προκειμένου να ηγηθεί μιας «πολύ ειρηνικής μετάβασης». Ερωτηθείσα εάν ο Κέλι θα συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η αξιωματούχος απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από τον Τραμπ και τον Κέλι.

Αργότερα, η Κόνγουεϊ είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι η λίστα των υποψηφίων του Τραμπ συμπεριλαμβάνει γυναίκες, ωστόσο δεν θα ήθελε να σχολιάσει εάν η ίδια βρίσκεται μεταξύ αυτών ή ενδιαφέρεται για τη θέση αυτή.

Πηγές με γνώση της αναζήτησης του αντικαταστάτη επισήμαναν ότι μεταξύ των προσώπων που σκέφτεται ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος είναι ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μαρκ Μίντοους, ο πρώην σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντέιβιντ Μπόσι, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι και ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ.

Κλείσιμο
Ορισμένοι από τους πιθανούς υποψήφιους, όπως ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Μικ Μάλβανι, απάντησαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τη θέση, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Στο μεταξύ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο Fox News, χθες το βράδυ, ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα «επιλέξει κάποιον με τον οποίο έχει φοβερή χημεία, φοβερές σχέσεις κι ο οποίος θα τον βοηθήσει να πορευτεί τα επόμενα δύο χρόνια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης