Ερντογάν: Για το Γκεζί φώναζαν, για το Παρίσι έγιναν... τυφλοί, μουγγοί και κουφοί

Ερντογάν: Για το Γκεζί φώναζαν, για το Παρίσι έγιναν... τυφλοί, μουγγοί και κουφοί

Οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου με αφορμή τη «σιωπή» των Ευρωπαίων ηγετών για τα γεγονότα του Παρισιού

erdogan
Μύδρους κατά των Ευρωπαίων ηγετών και ιδιαίτερα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο «φωτογράφισε» στις δηλώσεις του, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκρίνοντας τις αντιδράσεις στα επεισόδια του Γκεζί, στην Κωνσταντινούπολη, με τις ταραχές στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, από την επανάσταση των «κίτρινων γιλέκων».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Γκεζί, τώρα κλείνουν μάτια, αυτιά και στόματα σε όσα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

«Αυτοί που υπερασπίζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη διάρκεια των διαδηλώσεων του Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, (σ.σ. το 2013) έγιναν τυφλοί, κουφοί και μουγγοί απέναντι σε αυτό που συμβαίνει στο Παρίσι», τόνισε χαρακτηροστικά ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του, την οποία δημοσιοποίησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κινητοποιήσατε τον κόσμο στη διάρκεια των γεγονότων του Γκεζί. Γιατί; Διότι εδώ είναι η Τουρκία; Άντε τώρα, μιλήστε και γι' αυτά με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κόμματός του στην Άγκυρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης