Τριντό: Η Οτάβα δεν εμπλέκεται στη σύλληψη της «κληρονόμου» της Huawei

Τριντό: Η Οτάβα δεν εμπλέκεται στη σύλληψη της «κληρονόμου» της Huawei

 Η Μενγκ  συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο την Παρασκευή

justin
Στη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του δεν είχε καμία εμπλοκή στη σύλληψη της  Μενγκ Ουάνγκζου, κόρης του ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού Huawei, προχώρησε ο πρωθυπουργός του Καναδά,  Τζάστιν Τριντό.

Ο Τριντό τόνισε σε δημοσιογράφους στο Μόντρεαλ, ότι η Οτάβα είχε λάβει ενημέρωση λίγες μέρες πριν για το σχέδιο σύλληψης της Ουάνγκζου.

Αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες επικαλούμενος το γεγονός ότι η «κληρονόμος» της Huawei,  η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ, θα οδηγηθεί αύριο στο δικαστήριο.

Εξάλλου, δεν θα μπορούσαν να παρασχεθούν περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η Μενγκ κατέθεσε αίτημα απαγόρευσης δημοσίευσης, το οποίο εγκρίθηκε.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης στις εμπορικές συναλλαγές και την τεχνολογία μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνγκπινγκ συμφώνησαν σε μια προσωρινή εκεχειρία, ώστε να δοθεί στους διαπραγματευτές περισσότερος χρόνος να εργαστούν για μια συμφωνία.

Η σύλληψη είναι επίσης το τελευταίο σε μια σειρά χτυπημάτων για τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα, ο οποίος έχει αποτελέσει αντικείμενο σκληρότερου διεθνούς ελέγχου.

Κλείσιμο
Αυτή την εβδομάδα προέκυψε ότι η BT σχεδιάζει να καταργήσει τον εξοπλισμό της Huawei από το βασικό της δίκτυο 4G και ότι ο φορέας τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποκλείσει επίσης την εταιρεία από την υποβολή προσφορών για συμβάσεις για την προμήθεια του βασικού δικτύου 5G.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης