«Θα πουλήσω την Bloomberg αν κατέβω για πρόεδρος των ΗΠΑ», δηλώνει ο ιδρυτής της

«Θα πουλήσω την Bloomberg αν κατέβω για πρόεδρος των ΗΠΑ», δηλώνει ο ιδρυτής της

Μόλις «κλειδώσει» η υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι είτε θα πουλήσει την μιντιακή του αυτοκρατορία,  είτε θα την τοποθετήσει σε ένα «blind trust»

bloo09
Εάν βάλει «πλώρη» για τον Λευκό Οίκο, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του ομίλου ΜΜΕ Bloomberg LP ανακοίνωσε ότι θα ανακατέψει γερά την μιντιακή τράπουλα στις ΗΠΑ.

Μόλις «κλειδώσει» η υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020 ο Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι, είτε θα πουλήσει την μιντιακή του αυτοκρατορία (συγκαταλέγεται η εφημερίδα «Wall Street Journal») είτε θα την τοποθετήσει σε ένα «blind trust» (τυφλό καταπίστευμα), μια ανεξάρτητη οικονομική δομή.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ επανεντάχθηκε στο Δημοκρατικό Κόμμα επιστρέφοντας στις πολιτικές ρίζες του, λίγες εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου κι εν μέσω έντονων φημών ότι ενδέχεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020.

Ο 76χρονος Μπλούμπεργκ ανέφερε σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ότι επανεντάσσεται στους Δημοκρατικούς, επικαλούμενος μια ενδεχόμενη συνταγματική κρίση υπό τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος για πολλά χρόνια, μεταπήδησε στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πριν θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο της Νέας Υόρκης, το 2001. Αποχώρησε όμως το 2007 δηλώνοντας ανεξάρτητος. Υπηρέτησε τρεις θητείες ως δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ, μέχρι το 2013.

Ο Μπλούμπεργκ είναι αρκετά γενναιόδωρος με το Δημοκρατικό Κόμμα. Έχει χρησιμοποιήσει μέρος της περιουσίας του (σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ανέρχεται στα 51,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για να προωθήσει διάφορους προοδευτικούς στόχους, όπως την προσπάθεια για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής και τον περιορισμό των θανάτων από πυροβόλα όπλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης