Η Ρωσία προειδοποιεί: Αυξάνονται οι δυνατότητες συγκρούσεις με το ΝΑΤΟ στην Αρκτική

russia

Ο κατάλογος των μη αρκτικών χωρών που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή περιλαμβάνει τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη

Θα πρέπει να αναμένουμε μια περαιτέρω αύξηση της κλίμακας της στρατιωτικής παρουσίας των συνδυασμένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Αρκτικής στο εγγύς μέλλον και, κατά συνέπεια, της αύξησης των δυνατοτήτων σύγκρουσης εκεί", δήλωσε ο Διοικητής του ρωσικού Βόρειο Στόυλου, Ναύαρχος Εβμένοφ .

Σημείωσε ότι ο κατάλογος των μη αρκτικών χωρών που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή περιλαμβάνει τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη.

Σύμφωνα με το Ναύαρχο Εβμένοφ, η Αρκτική μετατρέπεται σε "ένα από τα κέντρα παραγωγής υδρογονανθράκων στον κόσμο και ένα ισχυρό κόμβο για τις διεθνείς μεταφορές", προσελκύοντας διάφορους διεθνείς παράγοντες που θα μπορούσαν να απειλήσουν τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Αυτές οι δυνάμεις προφανώς νοούνται ως τα κράτη - μέλη του NATO και των συμμάχων τους, οι οποίοι προσπαθούν να επεκτέινουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20996282

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον άλλοτε αξιωματικό του Καντάφι, που δρούσε ως κατάσκοπος της CIA για την ανατροπή του - Το τηλεφώνημα Τραμπ αυξάνει την πιθανή επέμβασης της Αιγύπτου, δηλώνει διεθνής αναλυτής