Πέδρο Σάντσεθ: Δεν παραιτούμαι, παραμένω πρωθυπουργός της Ισπανίας

Πέδρο Σάντσεθ: Δεν παραιτούμαι, παραμένω πρωθυπουργός της Ισπανίας

Την απόφασή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, μετά την έρευνα που ξεκίνησε για τη σύζυγό του δικαστήριο της Μαδρίτης – Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία ομάδας πίεσης, που παραδέχθηκε ότι ενδέχεται να στηρίζεται σε αναληθή στοιχεία

sanchez_pedro
Την απόφασή του να μην παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού της Ισπανίας ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ, που σκοπεύει να παραμείνει στον ρόλο του. Όπως δήλωσε, έχει ήδη ενημερώσει τον βασιλιά Φελίπε για την απόφασή του. 

Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο σοσιαλιστής Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης από το αξίωμα, όταν δικαστήριο της Μαδρίτης έκανε γνωστό ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τη σύζυγό του Μπεγκόνα Γκόμεζ.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία της ομάδας πίεσης Καθαρά Χέρια, που στο παρελθον είχε διασυνδέσεις με την ισπανική ακροδεξιά.

Από την πρώτη στιγμή, ο Πέδρο Σάντσεθ είχε αποδώσει την έρευνα κατά της συζύγου του σε εκστρατεία αποσταθεροποίησης ενορχηστρωμένη από τη δεξιά αντιπολίτευση. Από την Τετάρτη, οπότε και ανακοινώθηκε η έναρξη της προκαταρκτικής έρευνας για «διαφθορά» και «αθέμιτη επιρροή» έχει αναστείλει όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του.

Κλείσιμο
Πάντως, στη συνέχεια η οργάνωση αναγνώρισε ότι οι κατηγορίες στηρίζονται σε δημοσιεύματα του Τύπο που ενδέχεται να είναι αναληθή, ενώ η εισαγγελία εισηγήθηκε η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

«Πέδρο μείνε!»

Ο Σάντσεθ συναντήθηκε σήμερα με τον βασιλιά Φελίπε, μια απαραίτητη κίνηση αν είχε αποφασίσει να παραιτηθεί. Ωστόσο, ενημέρωσε τον Ισπανό Μονάρχη ότι θα παραμείνει. Όπως ο ίδιος είπε σε τηλεοπτική ομιλία του, τον ενθάρρυνε να παραμείνει η έκφραση υποστήριξης από τους οπαδούς του κατά το σαββατοκύριακο. Φωνάζοντας «Πέδρο μείνε!», χιλιάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν το Σάββατο μπροστά από την έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη για να του ζητήσουν να μην εγκαταλείψει τη θέση του.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι ενήργησε με «πολιτικό υπολογισμό». Επίσης, κάλεσε τη χώρα να αρχίσει «ένα συλλογικό στοχασμό» πάνω στην πόλωση της πολιτικής ζωής ώστε «η παραπληροφόρηση να μην κατευθύνει την πολιτική συζήτηση». «Ή θα πούμε "αρκετά" ή η επιδείνωση της πολιτικής ζωής θα επηράσει το μέλλον μας και θα μας καταδικάσει ως χώρα».

«Αποφάσισα να συνεχίσω, ει δυνατόν ακόμα και πιο δυνατά ως πρωθυπουργός. Δεν θα είναι όπως ήταν, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά», ανέφερε.



Ειδήσεις σήμερα:

Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ στο Μαρούσι - Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα

Φωτιά στη μάχη του τίτλου - Πρώτη η ΑΕΚ, σοβαρές ελπίδες για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, χαμένος ο ΠΑΟ - Δείτε τα 11 γκολ

Πού βρίσκεται σήμερα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης