Ιταλία: Εγκρίθηκε ο αντιμεταναστευτικός νόμος που ήθελε οΜατέο Σαλβίνι

salvini-thumb-large

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε το κείμενο, όπως είχε ήδη κάνει η Γερουσία στις αρχές του Νοεμβρίου, με 396 ναι, έναντι 99 όχι

Η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε την Τετάρτη το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που κάνει πολύ πιο αυστηρή την πολιτική της χώρας ως προς τη μετανάστευση, όπως επεδίωκε ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας (άκρα δεξιά).

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε το κείμενο, όπως είχε ήδη κάνει η Γερουσία στις αρχές του Νοεμβρίου, με 396 ναι, έναντι 99 όχι.

Η κυβέρνηση που έχουν σχηματίσει η Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S, «αντισυστημικό») μετέτρεψε την ψηφοφορία για το σχέδιο νόμου σε διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης και στα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου.

Δεκατέσσερις βουλευτές και βουλεύτριες του M5S απείχαν από την ψηφοφορία της Τετάρτης.

Το κείμενο κάνει πολύ πιο σκληρή την πολιτική της Ιταλίας έναντι των μεταναστών. Αντικαθιστά ιδίως τις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, διετούς διάρκειας, που το τρέχον διάστημα παραχωρούνται σε περίπου 25% των αιτούντων άσυλο, με διάφορες άλλες, βραχύτερες άδειες παραμονής, όπως η «η ειδική προστασία», διάρκειας ενός έτους, ή η άδεια παραμονής εξαιτίας «φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής», διάρκειας έξι μηνών, μεταξύ άλλων.

Προβλέπει επίσης κατεπείγουσες διαδικασίες απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από τις αρχές.

Ακόμη, αναδιοργανώνει το σύστημα υποδοχής των αιτούντων άσυλο (146.000 στα τέλη του Οκτωβρίου), οι οποίοι πλέον θα μεταφερθούν σε μεγάλα κέντρα, για λόγους εξοικονόμησης πόρων.

Σε ό,τι αφορά την πτυχή της ασφάλειας, το κείμενο προβλέπει την γενίκευση της χρήσης όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ, αλλά και των εκκενώσεων κατειλημμένων κτιρίων.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε εξάλλου την Τετάρτη ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, όπως είχε δεσμευθεί το 2016 η προηγούμενη κυβέρνηση, της οποίας ηγείτο ο κεντροαριστερός τότε πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Η κυβέρνηση Λέγκας/M5S δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της 10ης και της 11ης Δεκεμβρίου στο Μαρακές όπου αναμένεται να επικυρωθεί το Σύμφωνο, «επιφυλασσόμενη να εφαρμόσει ή όχι το κείμενο μόνο αφού αποφανθεί το κοινοβούλιο» για το περιεχόμενό του, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, ένα μη δεσμευτικό κείμενο έκτασης 25 σελίδων, το πρώτο του είδους για το θέμα, καταρτίστηκε με σκοπό να συμβάλλει στη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών.

Το Σύμφωνο, το οποίο είχαν υπογράψει πάνω από 190 χώρες τον Σεπτέμβριο του 2016, αναφέρεται σε θεμελιώδεις αρχές -- προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας -- και διατυπώνει περίπου είκοσι προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες που καλούνται να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, τις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης κ.λπ..

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να υπογράψουν το Σύμφωνο. Όμως στην Ευρώπη, πέραν της Ιταλίας, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Κροατία, αλλά και η Ελβετία έχουν αντιθέτως γνωστοποιήσει πως δεν θα το υπογράψουν, όπως επίσης και οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

τικ τακ τικ τακ τικ τακ

Αριστερά κουνουπίδια ο χρόνος τελειώνει.

Δημητράκης

Οι Ιταλοί πήραν χαμπάρι,ψήφισαν τους κατάλληλους και προχωρούν να σώσουν την χώρα τους και τον λαό τους...Εμείς πότε θα αφυπνιστούμε;;;Τα λάθη και οι ολιγωρίες πληρώνονται ακριβά...Ας το έχουμε υπόψη μας,εκλογές έρχονται...

Los Bomboneros

Σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα, πολύ καλά έπραξαν. Αλλά μην νομίζεις ότι κι οι Ιταλοί διαφέρουν πολύ από τους Έλληνες, που θέλουν μόνο να τρώνε λεφτά και όταν έρχεται ο λογαριασμός, να φεσώνουν τους πάντες και να κατηγορούν τους Γερμανούς. Τουλάχιστον όμως εκείνοι, σε κάποια θέματα, δεν ανέχονται τους ψευτοαντιρρησίες και τους δήθεν ανθρωπιστές. Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι δεν έρχονται πραγματικοί πρόσφυγες αλλά αλλοδαποί αμφίβολης προέλευσης. Στην Ιταλία έπραξαν το αυτονόητο, στην Ελλάδα τους παρακαλάμε να έρθουν να τους δώσουμε και ιθαγένεια.

Μάλιστα

Για να δούμε τις χώρες που το απέρριψαν: Πρώην αυτοκρατορίες που απέτυχαν στον διεθνή ανταγωνισμό, χώρες μαφίας, φοροπαράδεισοι, Βαλκάνιοι βομβιστές, χώρες απατεώνες, η Κουραμπιεδία του Κούρτς και βέβαια οι ψεκασμένοι απατεώνες που εχθρεύονται τις ευημερούσες δημοκρατικές χώρες.

"396 ναι, έναντι 99 όχι"

Σε συνθήκες Δημοκρατίας, το νούμερο αυτό έπρεπε να κάνει κάποιους να σκάσουν αντί να σκυλιάζουν.

Χάος

Και πάλι πολύ περίπλοκες διαδικασίες. Πολύ προτιμότερο θα ήταν ένα απλό τεστ σε όσους μπαίνουν παράνομα: "Who is God?" Αν η απάντηση είναι οτιδήποτε άλλο από "Jesus", πέταγμα έξω απ'τα σύνορα με κλωτσιές. Απλά πράγματα.

Geo2

Εύγε!

una faccia una razza

Viva Σαλβινι! Μπράβο στους Ιταλούς που δεν αλώθηκαν απο αριστερούς και φιλελεδες.

Salomi

Απαραδεκτο, τετοιου ειδους νομοθεσίες μειωνουν τις πιθανοτητες των Ελληνων της Λεσβου, της Μυτηληνης και των αλλων νησιων να θεσουν υποψηφιοτητα για το Νομπελ Ειρηνης, Κατερινης και Παναγιώτας...

Δημήτρης

Σαλβίνι, Θεέ! Πάρε την Ε. Ε. !!!

Jerry

Δεν πειράζει, η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς θα τους πάρει όλους. Οι αληθινοί Έλληνες έχουν φύγει, οι λίγοι που μείνανε μαζί με τους αριστερούς θα ανοίξουν τα σπίτια τους και θα τα παραδώσουν όλα στους ¨μετανάστες¨. Η παράδοση του ραγιά συνεχίζεται. Πληρώνετε φόρους μια ζωή για να τους ταϊζετε και να λιάζονται. Πιο καθυστερημένος λαός δεν υπάρχει στην οικουμένη.

Last

Σε γενικες γραμμες μπορουμε να πουμε οτι ειναι ενας νομος μεσα στα ορια της λογικης ,χωρις ακροτητες.Ενας νομος που προσπαθει να ισορροπησει αναμεσα στο πατριωτικο καθηκον και στον καλως νοουμενο ανθρωπισμο.Και λενε οι ανθρωποι οσον αφορα το συμφωνο του ΟΗΕ ,οτι δεν θα το υπογραψουν χωρις να αποκλειουν μελλοντικη εφαρμογη του .Τι δεν καταλαβαινεις τσιπρα ;

Ότι έπεσε στα 4 στα οικονομικά καταλαβαίνει ο Τσίπρας

Τα υπόλοιπα είναι για να τρώτε σανό,όλα για τα φράγκα τα κάνουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D4hNUh3WAAE8Lhi

Η εφημερίδα Yeni Safak, από την πλευρά της, γράφει ότι πρόσφατα είχαν εντείνει τις επαφές τους με ένα πρόσωπο το οποίο τελούσε υπό παρακολούθηση από την MIT στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία Κασόγκι