O Τραμπ σκέφτεται να πάει στο δείπνο των ανταποκριτών και η περσινή παρουσιάστρια τον... «ισοπεδώνει» στο Twitter

O Τραμπ σκέφτεται να πάει στο δείπνο των ανταποκριτών και η περσινή παρουσιάστρια τον... «ισοπεδώνει» στο Twitter

H κόντρα του Αμερικανού προέδρου με την κωμικό ξεκίνησε από το φετινό δείπνο, όταν η Γουλφ άσκησε σφοδρή κριτική εις βάρος του και εις βάρος συνεργατών του - Το επόμενο event θα παρουσιάζει ένας συγγραφέας αντί για κωμικός και γι' αυτό  ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται πρώτη φορά να παρευρεθεί

trumper-hands
Μία μόνο φράση χρειάστηκε η Αμερικανίδα κωμικός Μισέλ Γουλφ για να «ισοπεδώσει» τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος της επιτέθηκε ξανά σήμερα μέσω Twitter με αφορμή την περσινή της ομιλία στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, κατά την οποία κριτίκαρε τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι  μπορεί να παρευρεθεί (για πρώτη φορά στη θητεία του) στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, μετά την απόφαση της Ένωσης Ανταποκριτών να αναθέσουν τον ρόλο του οικοδεσπότη σε έναν συγγραφέα, και όχι σε έναν κωμικό, όπως συνηθίζεται.

«Η υποτιθέμενη κωμικός Μισέλ Γουλφ τα έκανε τόσο μούσκεμα στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου που φέτος, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Ένωση όρισε ως οικοδεσπότη έναν συγγραφέα αντί για έναν κωμικό. Είναι ένα καλό βήμα στην αναβίωση μιας ξεπερασμένης εκδήλωσης και παράδοσης. Μήπως να πάω;» έγραφε στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος, δράττοντας για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να επιτεθεί στη Γουλφ.

Η απάντηση της κωμικού ήταν άμεση και... αποστομωτική.

«Βάζω στοίχημα ότι θα στεκόσουν στο πλευρό μου αν είχα δολοφονήσει έναν δημοσιογράφο», έγραψε σε ανάρτησή της η Γουλφ, σε μια μπηχτή που αφορά ολοκάθαρα την ανοχή που έχει επιδείξει ο Αμερικανός πρόεδρος απέναντι στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Σαλμάν, παρά τις συντριπτικές αποδείξεις ότι διέταξε την εκτέλεση του Τζαμάλ Κασόγκι.
Τις περασμένες μέρες, η Γουλφ είχε κριτικάρει την απόφαση της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου να επιλέξουν συγγραφέα και όχι κωμικό για τον ρόλο του φετινού οικοδεσπότη.

Κλείσιμο
«Η WHCA είναι γεμάτη δειλούς. Τα media είναι συνένοχα. Κι εγώ δεν θα μπορούσα να νιώθω περισσότερο περήφανη», έγραψε χαρακτηριστικά. Όπως έχει ανακοινωθεί, στο δείπνο της 27ης Απριλίου 2019 ο ιστορικός Ρον Τσέρνοου, συγγραφέας κυρίως μιας βιογραφίας του Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώτου προέδρου των ΗΠΑ, θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς.

Η παράδοση του ετήσιου δείπνου, που παρατίθεται για τους διαπιστευμένους συντάκτες στον Λευκό Οίκο ξεκίνησε το 1921. Το αξιοσημείωτο είναι ότι, από το 1980 και έπειτα, όλοι οι πρόεδροι (εκτός του Τραμπ που είναι... αλλεργικός στη σάτιρα) έχουν παραστεί σε αυτό -  εκτός από τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981 που βρισκόταν σε ανάρρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

Πρόκειται για ένα event που γιορτάζει την ελευθερία του Τύπου και δίνει την ευκαιρία στον πρόεδρο να εκφωνήσει ομιλία, η οποία γενικά έχει μια απόχρωση αυτοσαρκασμού. Επίσης σύνηθες είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας να «εγκαλείται» από τον κωμικό ο οποίος παρουσιάζει την εκδήλωση.

Η περσινή ομιλία της Γουλφ



Sarah Huckabee Sanders Roasted At WH Dinner
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης