Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Σουδάν πήραν μέρος στη δημοπρασία της 16χρονης μέσω Facebook

Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Σουδάν πήραν μέρος στη δημοπρασία της 16χρονης μέσω Facebook

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών Plan International, για το κορίτσι έκαναν προσφορά πέντε άνδρες, μερικοί από τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ήταν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας της

sudan
Έντονη κριτική ασκήθηκε στο Facebook για «βάρβαρη χρήση της τεχνολογίας» διότι επέτρεψε την πώληση ενός κοριτσιού ως νύφη, μέσω δημοπρασίας στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο Facebook για ένα 16χρονο κορίτσι στο Νότιο Σουδάν, αναφέροντας μάλιστα πως ο πατέρας της ήθελε προίκα για να την παντρέψει.

Το Facebook δήλωσε ότι κατέβασε την ανάρτηση αμέσως μόλις η εταιρεία πληροφορήθηκε για την είδηση αυτή, αλλά αυτό έγινε, δυστυχώς, μετά τον γάμο της.

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών Plan International, για το κορίτσι έκαναν προσφορά πέντε άνδρες, μερικοί από τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ήταν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας της.

Οι ακτιβιστές ανησυχούν πως η δημοπρασία αυτή – για την οποία ο πατέρας φαίνεται να έλαβε 500 αγελάδες, τρία αυτοκίνητα και 10.000 δολάρια ως προίκα για την κόρη του – θα μπορούσε να εμπνεύσει κι άλλες οικογένειες να χρησιμοποιήσουν ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να λάβουν μεγαλύτερες προίκες.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Plan International στο Νότιο Σουδάν, Τζορτζ Οτίμ, δήλωσε: «Το γεγονός πως ένα κορίτσι μπορεί να πουληθεί για γάμο στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε αυτή την εποχή είναι απαράδεκτο. Αυτή η βάρβαρη χρήση της τεχνολογίας θυμίζει τις αγορές σκλάβων».

Αφαιρέθηκε από το Facebook 15 ημέρες μετά την ανάρτηση

Το Facebook δήλωσε στο CNN πως η πλατφόρμα του χρησιμοποιήθηκε για την δημοπρασία, η οποία ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου και η ανάρτηση αφαιρέθηκε στις 9 Νοεμβρίου, δηλαδή 15 ημέρες αργότερα.

«Οποιαδήποτε μορφή διακίνησης ανθρώπων – είτε αναρτήσεις, σελίδες, διαφημίσεις ή ομάδες δεν επιτρέπονται στο Facebook. Αφαιρέσαμε την ανάρτηση και απενεργοποιήσαμε μόνιμα τον λογαριασμό του ανθρώπου που το δημοσίευσε στο Facebook» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωση.

Κλείσιμο
Η Οργάνωση South Sudanese National Alliance for Women Lawyers, δήλωσε στο CNN πως η δημοπρασία δεν δημοσιοποιήθηκε από την οικογένειά της, αλλά από κάποιον στην κοινότητα και πως η οικογένεια επωφελήθηκε από τον πόλεμο υποβολής προσφορών.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, ο γάμος τελικά πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου. «Είναι η μεγαλύτερη προίκα που δόθηκε ποτέ στην περιοχή» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης