Σουδανοί έβαλαν τη 17χρονη αδερφή τους σε δημοπρασία στο Facebook ως υποψήφια νύφη!

sudan

Ούτε λίγο ούτε πολύ 500 αγελάδες, τρία πολυτελή αυτοκίνητα και 8.800 ευρώ (10.000 δολάρια) ήταν το τίμημα που κατέβαλε ένας επιχειρηματίας

500 αγελάδες, τρία πολυτελή αυτοκίνητα και 8.800 ευρώ (10.000 δολάρια) ήταν το τίμημα που κατέβαλε ένας επιχειρηματίας για να κερδίσει 17χρονη κοπέλα απο το νότιο Σουδάν που η οικογένεια της είχε βγάλει σε "δημοπρασία" στο Facebook.

​Η διαδικτυακή δημοπρασία ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου, με την ανάρτηση να παρουσιάζει την 17χρονη ως «παρθένα νύφη» προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον και να υπάρξουν υψηλότερα «χτυπήματα«. Η «μάχη» δόθηκε ανάμεσα σε πέντε υποψηφίους γαμπρούς και νικητής, αναδείχθηκε εκείνος που προσέφερε τα περισσότερα χρήματα. Ο γάμος του ζευγαριού τελέστηκε στις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με οργανισμό για τα δικαιώματα των γυναικών ενώ φωτογραφίες της 17χρονης από την ημέρα του γάμου δημοσιεύτηκαν στα social media, με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για την «πιο ακριβή νύφη του Νότιου Σουδάν».

Ο Taban Abel, υπουργός της τοπικής κυβέρνησης του Ίστερν Λέικς, ενημέρωσε πως η νεαρή βρίσκεται στην πρωτεύουσα και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την κατάστασή της. Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Reuters ότι η επίμαχη ανάρτηση αφαιρέθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν υπήρξε ενημέρωση για περιεχόμενό της που παραβιάζει τους κανόνες και προωθεί το trafficking. Απο την μεριά τους, ακτιβιστές απευθύνουν έκκληση στο Facebook να βάλει ένα τέλος σε τέτοιες «δημοπρασίες» καθώς υπάρχουν φόβοι ότι και άλλες οικογένειες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της 17χρονης.

ΣΧΟΛΙΑ

Ισλαμοπιθικισταν

Αντε και στα δικα μας προοδευουμε με τους μπαμπουινους επενδυτες..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aifel01

Στον Πύργο εντοπίστηκε κάποιος αναρριχητής, ο οποίος και συνελήφθη - Κλειστός μέχρι νεωτέρας ο Πύργος, σύμφωνα με ανακοίνωση του εμβληματικού μνημείου στο Twitter

2