Βίντεο: Η στιγμή που γυναίκα-καμικάζι ανατινάσσεται στην Τσετσενία

Βίντεο: Η στιγμή που γυναίκα-καμικάζι ανατινάσσεται στην Τσετσενία

Στα πλάνα διακρίνεται η μαυροντυμένη Καρίνα Σπιριντόνοβα -κόρη πολιτικού από τα Ουράλια, οπαδού του Βλαντίμιρ Πούτιν – να προχωρά φορώντας χιτζάμπ προς τους φρουρούς προτού ανατιναχθεί, χωρίς να προκαλέσει άλλα θύματα, στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας

grozny-suicide-708
Τη στιγμή που μια γυναίκα καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη σε φυλάκιο ελέγχου αψηφώντας τις προειδοποιητικές βολές των αστυνομικών κατέγραψε κάμερα στο Γκρόζνι.

Στα πλάνα διακρίνεται η μαυροντυμένη Καρίνα Σπιριντόνοβα -κόρη πολιτικού από τα Ουράλια, οπαδού του Βλαντίμιρ Πούτιν – να προχωρά φορώντας χιτζάμπ προς τους φρουρούς προτού ανατιναχθεί, χωρίς να προκαλέσει άλλα θύματα, στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας.

Οι Αρχές προσπαθούν να κατανοήσουν τα κίνητρα της ριζοσπαστικοποιημένης 25χρονης, που άφησε πίσω της ένα σημείωμα αυτοκτονίας ζητώντας 21 φορές συγνώμη από τον Αλλάχ, ενώ αναζητούν τυχόν συνεργούς της, εν μέσω πληροφοριών ότι υπέστη πλύση εγκεφάλου από εξτρεμιστές που υποστηρίζουν το «Ισλαμικό Κράτος»

Moment suicide bomber ignores police warning shots and blows herself up in Chechnya


«Η συμπεριφορά της ήταν πολύ περίεργη. Οι αστυνομικοί της ζήτησαν να σταματήσει και να δείξει την ταυτότητά της, αλλά εκείνη έτρεξε προς το φυλάκιο ελέγχου», είπε ο εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικών Αλτι Αλαουντίνοφ.

Κλείσιμο
Στις εικόνες, ωστόσο, η 25χρονη διακρίνεται να βαδίζει κι όχι να τρέχει, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στους σκοπευτές της αστυνομίας να πάρουν θέση. Άγνωστο παραμένει πόσες σφαίρες της έριξαν προτού ανατιναχθεί.

Η Σπιριντόνοβα ήταν μια ταλαντούχα παίκτρια του βόλεϊ, ενώ η 44χρονη μητέρα της είναι δασκάλα και μέλος του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν.

Η 25χρονη σύχναζε παλαιότερα σε πάρτι και φορούσε κοντά φορέματα, αλλά από τη στιμή που γνώρισε έναν εξτρεμιστή ιμάμη και παντρεύτηκε έναν μυστηριώδη άνδρα προ διετίας άλλαξε ριζικά ζωή κι έφυγε από το σπίτι της, που απέχει κάπου 2.200 χλμ από το Γκρόζνι όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Οι Αρχές προειδοποιούν ότι στρατολόγοι του ISIS βάζουν στο στόχαστρό τους «ανώριμα νεαρά άτομα» για να τα μετατρέψουν σε υποχείρια που θα εξυπηρετούν τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Τον περασμένο Αύγουστο ένοπλοι εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων κατά στυνομικών στόχων στο Γκρόζνι, με το «Ισλαμικό Κράτος» να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης