Fake news η ιστορία με τον άστεγο που συγκίνησε όλο τον πλανήτη

Fake news η ιστορία με τον άστεγο που συγκίνησε όλο τον πλανήτη

Θρασύτατο ζευγάρι «έστησε» την ιστορία για να κλέψει τα χρήματα των δωρητών

kate-mcclure-johnny-bobbitt
Τελικά ακόμα και η πιο συγκινητική ιστορία μπορεί να αποδειχθεί fake news. 

Ηταν ακριβώς πριν έναν χρόνο που τα media όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον πλανήτη, γνώρισαν τον Τζόνι Μπόμπιτ, έναν άστεγο από τη Φιλαδέλφεια που είχε μόνο 20 δολάρια στην τσέπη αλλά δεν δίστασε να τα χαρίσει σε μία γυναίκα που τα είχε ανάγκη. 

Ο 34χρονος Τζόνι, πρώην πεζοναύτης που είχε μείνει χωρίς σπίτι, βοήθησε την 27χρονη Κέιτ Μακλιούρ, η οποία είχε μείνει από βενζίνη σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, η κοπέλα, για να του ανταποδώσει τη μεγάλη του θυσία, αφού ήταν εκείνος που πλήρωσε και κουβάλησε τη βενζίνη στο αυτοκίνητό της, οργάνωσε έρανο στην ιστοσελίδα GoFundMe. Η ιστορία του άγγιξε πολύ κόσμο και μέσα σε λίγες μέρες η Κέιτ είχε μαζέψει περισσότερα από 400.000 δολάρια. Οι δυο τους «όργωσαν» τα τηλεοπτικά κανάλια στις ΗΠΑ για να μοιραστούν την ιστορία τους, αλλά και να αυξήσουν το ποσό του εράνου.

Μόνο που η Κέιτ αποδείχθηκε απατεώνισσα! Τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στον άστεγο, γιατί απλούστατα η όλη ιστορία ήταν στημένη. Μάλιστα στην υπόθεση εμπλεκόταν και τρίτο άτομα, ο σύντροφος της Κέιτ με τον οποίο μαζί «έστησαν» την ιστορία και προσέγγισαν τον άστεγο για να βγάλουν χρήματα. Το ζευγάρι αλλά και ο Μπόμπιτ έχουν συλληφθεί και τα χρήματα θα επιστραφούν σε όλους τους δωρητές.

Δείτε βίντεο: Fake news η ιστορία με τον άστεγο που συγκίνησε όλο τον πλανήτη
Fake news η ιστορία με τον άστεγο που συγκίνησε όλο τον πλανήτη


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης