Κόλαση στην Ινδία: Τρένο έπεσε πάνω σε πλήθος - Τουλάχιστον 60 νεκροί

Κόλαση στην Ινδία: Τρένο έπεσε πάνω σε πλήθος - Τουλάχιστον 60 νεκροί

Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα - Άλλα 51 άτομα τραυματίες - Βίντεο με τις σκηνές χάους στην περιοχή - Μεγάλη κινητοποίηση των ινδικών αρχών

treno_india_arthro
Τραγωδία με 60 νεκρούς και 51 τραυματίες σημειώθηκε στη Βόρεια Ινδία, όταν τρένο πέρασε μέσα από πλήθος ανθρώπων που συμμετείχαν σε φεστιβάλ, παρασύρονατς τους πάντες στο πέρασμά του. 

Οι φόβοι των ινδικών αρχών για πολλούς νεκρούς επιβεβαιώθηκε, καθώς το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε τη λίστα των θυμάτων και των τραυματιών.

Το σοβαρότατο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Amritsar, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Σύμφωνα με ινδούς αξιωματούχους, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται πολλά παιδιά.

Άλλες αναφορές από Ινδούς αξιωματούχους ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 100 και πλέον. Στο σημείο που συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα, διεξαγόταν φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις του οποίου είχαν φτάσει στην κορύφωσή τους με το κάψιμο ενός γιγαντιαίου ομοιώματος. Στην περιοχή υπήρχαν κυρίως γυναίκες και παιδιά. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδίδονται, το πλήθος βρισκόταν πάνω στις γραμμές και παρακολουθούσε το event στο φεστιβάλ, όταν το τρένο πέρασε πάνω από τους ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης στην περιοχή Srivastana επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί, μέχρι τώρα, είναι μεταξύ 50 και 60, ενώ δεκάδες άνθρωποι μεταφέρονται στο νοσοκομείο και πολλοί ακόμα βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας δήλωσε σοκαρισμένος από το τραγικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς και ενέκρινε το αίτημα του κυβερνήτη της περιοχής Amritsar να τεθεί ολόκληρη η επαρχία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Neredra modi ανασκοίνωσε επίσης την παροχή βοήθειας ύψους 500.000 ρουπίων, ή 6.800 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων.

Κλείσιμο
Λόγω της τραγωδίας, ο υπουργός Σιδηροδρόμων της Ινδίας ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει και ο ίδιος στην οργάνωση της επιχείρησης διάσωσης, αλλά και στην έρευνα που θα ακολουθήσει, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το συγκεκριμένο άνευ προηγουμένου τραγικό δυστύχημα.

Χαρακτηριστική του μεγάλου αριθμού τραυματιών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής, είναι η αγωνιώδης έκκληση από το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, το οποίο καλεί εσπευσμένα εθελοντές να δώσουν αίμα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ο υπεύθυνος των ινδικών σιδηροδρόμων, με δήλωσή του στα ΜΜΕ, τόνισε πως τα θύματα είναι άτομα που βρίσκονταν πάνω στις ράγες ή κοντά σε αυτές και εξαιτίας του θορύβου από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, δεν άκουσαν την κόρνα του τρένου, με συνέπεια να προκληθεί το τραγικό δυστύχημα.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της τραγωδίας, με το τρένο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες: 

Amritsar train accident 100 persons killed today


Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε εικόνες χάους και φρίκης από το σημείο: 

000_1A54ZN

india2
india3

Εικόνες χάους και στα νοσοκομεία της περιοχής, καθώς δεκάδες τραυματίες μεταφέρονται μετά το τραγικό δυστύχημα με το τρένο στο φεστιβάλ: 

india_hos1
india_hos2
india_hos3
Στο σημείο της τραγωδίας δόθηκε εντολή να σπεύσουν κλιμάκια του στρατού και της ομοσπονδιακής αστυνομίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη επιχείρηση: 

india_army1
india_army2
india_army3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης