Έρχεται το τηλέφωνο του Facebook!

Έρχεται το τηλέφωνο του Facebook!

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, εργάζεται με άκρα μυστικότητα για τη δημιουργία ενός smartphone...

Έρχεται το τηλέφωνο του Facebook!

Το δικό του τηλέφωνο κατασκευάζει σύμφωνα με πληροφορίες το Facebook το οποίο εργάζεται με άκρα μυστικότητα για τη δημιουργία ενός smartphone ειδικά σχεδιασμένου για πρόσβαση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, το Facebook συνεργάζεται με την εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων INQ Mobile Ltd για τις μοναδικές αυτές συσκευές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν από την AT&T Inc. στην Ευρώπη στις αρχές του 2011 ενώ στις ΗΠΑ λίγο πιο μετά, όπως αποκάλυψε άνθρωπος της εταιρείας, ο οποίος επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αφού τα σχέδια της εταιρείας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα.

Το Facebook, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προσεγγίσει τους κατόχους κινητών τηλεφώνων, πολλοί από τους οποίους συνδέονται στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μέσω smartphone. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, «μπαίνουν» στη σελίδα μέσω φορητών συσκευών.

Τα νέα smartphone του Facebook, αναμένεται να γίνουν αμέσως ανάρπαστα, ενώ θα ανταγωνίζονται το iPhone της Apple και φυσικά το BlackBerry. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες το Facebook δεν έχει αποφασίσει ακόμα πως θα ονομάσει τα τηλέφωνά του.

Πηγές αναφέρουν ότι, το Facebook αποφάσισε να ξεκινήσει την δημιουργία της δικής του συσκευής όταν το Google ανακοίνωσε τα δικά του πλάνα, τα οποία οδήγησαν στην παρουσίαση του Nexus One πριν από λίγους μήνες.

Και ενώ το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τα περί smartphone, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι στόχος της εταιρείας είναι να εμβαθύνει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, δουλεύοντας με την INQ Mobile και άλλες εταιρείες που παρασκευάζουν που χρησιμοποιούν τηλέφωνα με εφαρμογές του Facebook.

Η εταιρεία σχεδιάζει μια ολοκληρωτική ανανέωση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, με πολλές νέες και εξελιγμένες εφαρμογές, και «έξυπνα» εξαρτήματα για  φορητές συσκευές από τις οποίες οι χρήστες συνδέονται στο Facebook.

Και ενώ στις εφαρμογές του Facebook στα κινητά, δεν εμφανίζονται συνήθως διαφημίσεις, σύμφωνα με πηγή της εταιρείας, πολύ σύντομα αυτό θα αλλάξει και ο αγαπημένος μας ιστότοπος θα μας δείξει ένα πολύ πιο εξελιγμένο και ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης