Ακυρώνονται 150 πτήσεις της Ryanair στη Γερμανία λόγω απεργίας

ryanair__2_

Συνολικά είχαν προγραμματιστεί 400 πτήσεις – Οι εργαζόμενοι ζητούν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας 

Στην ακύρωση περίπου 150 από τις 400 προγραμματισμένες για αύριο πτήσεις της Ryanair από και προς Γερμανία προχωρά η εταιρία, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης πιλότων και προσωπικού.

Την ανακοίνωση ακύρωσης έκανε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Ryanair Κένι Τζέικομπς, που νωρίτερα απείλησε με περικοπή θέσεων εργασίας στη Γερμανία.

Τα γερμανικά συνδικάτα κυβερνητών Cockpit και ιπτάμενου προσωπικού Verdi προκήρυξαν 24ωρη απεργία, ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Η απεργία αναμένεται να αρχίσει αύριο στη 01:00 ώρα Γκρίνουϊτς (04:00 ώρα Ελλάδος).

Η προγραμματισμένη αυτή απεργία έπεται μιας συντονισμένης κινητοποίησης των πιλότων ανά την Ευρώπη τον Αύγουστο, η οποία υποχρέωσε την εταιρεία να ματαιώσει 400 από τις 2.400 προγραμματισμένες ευρωπαϊκές πτήσεις της στη διάρκεια της περιόδου αιχμής των θερινών διακοπών.

Από τότε η Ryanair, η οποία κάθε χρόνο μεταφέρει περίπου 130 εκατομμύρια επιβάτες, έχει καταλήξει σε συμφωνίες με το προσωπικό της στην Ιρλανδία και την Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

1