Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με τον αρχηγό της MITστη Μόσχα για συνομιλίες

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με τον αρχηγό της MITστη Μόσχα για συνομιλίες

Μτάτις εξελίξεις με ταF-35 και μεσούσης της αμερικανοτουρκικής κρίσης, ο Χουλουσί Ακάρ με τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Φιντάν ταξίδεψαν στη ρωσική πρωτεύουσα και είχαν εμπιστευτικές συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σοϊγκού - Σε ανακοίνωση της Μόσχας αναφέρεται ότι συζητήθηκαν θέματα  σχετικά με «την ταχεία επίλυση ανθρωπιστικών ζητημάτων στη Συρία και στην επιστροφή των προσφύγων στη χώρα τους»

Rus
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του την Παρασκευή.

Ο Ακάρ, μαζί με τον αρχηγό της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT), Χακάν Φιντάν, πέταξαν στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπου έτυχαν επίσημης υποδοχής. Μετά, οι κύριοι Ακάρ και Φιντάν συναντήθηκαν με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στη Συρία.

«Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ταχεία επίλυση ανθρωπιστικών ζητημάτων στη Συρία και στην επιστροφή των προσφύγων στη χώρα τους», αναφέρθηκε.

Η αμοιβαία συνεργασία στον τομέα της άμυνας συζητήθηκε επίσης, ανέφερε η δήλωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης