Συρία: 28 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού

djfsd

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) –Κούρδοι και Άραβες– με την αεροπορική υποστήριξη του συνασπισμού της Ουάσινγκτον, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να εκδιώξουν το ΙΚ από το ύστατο προπύργιό του στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στα σύνορα με το Ιράκ

Τουλάχιστον 28 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στο τελευταίο τους οχυρό, στην ανατολική Συρία, το οποίο στοχοθετεί μια έφοδος της αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζει η αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) –Κούρδοι και Άραβες– με την αεροπορική υποστήριξη του συνασπισμού της Ουάσινγκτον, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να εκδιώξουν το ΙΚ από το ύστατο προπύργιό του στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στα σύνορα με το Ιράκ.

«Τουλάχιστον 28 τζιχαντιστές του ΙΚ σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού τα οποία στοχοθέτησαν την περιοχή Μπιρ αλ Μέλεχ, στο ανατολικό τμήμα της Ντέιρ Εζόρ», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τα πλήγματα συνεχίζονται» και «αυτός ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της ΜΚΟ.

Οι εναπομείνασες δυνάμεις του ΙΚ έχουν πλέον περιχαρακωθεί σε «έναν μικρό θύλακα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στα τέλη Ιουλίου, ο διοικητής των γαλλικών δυνάμεων που επιχειρούν υπό τις διαταγές του διεθνούς συνασπισμού, ο στρατηγός Φρανσουά Παριζό, διαβεβαίωσε ότι οι τζιχαντιστές δεν ελέγχουν πλέον παρά μόνο μια λωρίδα γης ανάμεσα στις πόλεις Χατζίν και Μπουκάμαλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, και εκτίμησε πως ο αριθμός των τζιχαντιστών που έχουν απομείνει δεν ξεπερνά τις «μερικές εκατοντάδες».

Μολαταύτα, προειδοποίησε ότι οι μάχες εναντίον των τελευταίων τζιχαντιστών στη Ντέιρ Εζόρ θα διαρκέσουν «τουλάχιστον δύο ως τρεις μήνες» ακόμη.

Έπειτα από την ταχύτατη αύξηση της δύναμής του, την κεραυνοβόλα προέλασή του και την ανακήρυξη της εγκαθίδρυσης του «χαλιφάτου» του σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας το 2014, το ΙΚ πλέον βλέπει τα εδάφη που κατέχει να εξανεμίζονται και υπό τον έλεγχό του μένουν μόνο λιγοστά τμήματα της ερήμου στην κεντρική και την ανατολική Συρία, που δεν ξεπερνούν το 3% της συριακής επικράτειας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όμως, παρά τις αλλεπάλληλες ήττες του, το ΙΚ συνεχίζει να είναι σε θέση να διαπράττει πολύνεκρες επιθέσεις στη Συρία. Την 25η Ιουλίου, συντονισμένες επιθέσεις των τζιχαντιστών στην επαρχία Σουέιντα στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 250 άμαχους. Επρόκειτο για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς μετά το ξέσπασμα του πολέμου το 2011.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 350.000 ανθρώπους και ξερίζωσε πολλά εκατομμύρια άλλους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΕΛΛΗΝΑΣ

Ευχάριστο νεο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gran_canyon

Το ραδιενεργό φορτίο ανιχνεύτηκε τυχαία από έναν έφηβο με μετρητή ραδιενέργειας κατά την διάρκεια ξενάγησης στα μουσεία με τους ειδικούς να τον αποκρύβουν αποθηκεύοντάς τον σε ένα παλιό ορυχείο της περιοχής

cavusoglu_ar

«Στην Μεσόγειο δεν μπορεί να γίνει κάτι χωρίς την Τουρκία και δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που ενημέρωσε παράλληλα πως οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν «τις επόμενες ημέρες»

11
nutella

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το ελάττωμα αφορά στην ποιότητα ενός εκ των ημικατεργασμένων προϊόντων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων Nutella και Kinder Bueno