Βίντεο: Συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αντιμαρξιστών και αριστερών στο Μπέρκλεϊ

Βίντεο: Συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αντιμαρξιστών και αριστερών στο Μπέρκλεϊ

Οι δεξιοί συμετέχοντες κρατούσαν αμερικανικές σημαίες και πανό στηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι αριστεροί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Όχι Τραμπ, όχι Κου Κλουξ Κλαν, όχι φασιστικές ΗΠΑ», αλλά και «Έξω οι φασίστες από το Μπέρκλεϊ»

5b676a08fc7e93ef798b4612
Η αστυνομία του Μπέρκλεϊ προχώρησε στη σύλληψη αρκετών ατόμων, καθώς υπήρξαν συμπλοκές κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αντίπαλων ιδεολογικών «στρατοπέδων» στο κέντρο της πόλης.

Από τη μία πλευρά διαδήλωναν οι αντιμαρξιστές, ενώ από την άλλη πλευρά διαδήλωναν αριστεροί.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις συνελήφθησαν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Όλοιτους κρατήθηκαν ως ύποπτοι κατοχής απαγορευμένων ή επικίνδυνων όπλων, υποστήριξε η αστυνομία, χωρίς όμως να αποκαλύψει το είδος των όπλων.

Το επίκεντρο των διαδηλώσεων ήταν στο Civic Center Park, όπου ξέσπασαν συρράξεις.

Βίντεο δείχνει τους διαδηλωτές να έχουν τύμπανα και να φωνάζουν συνθήματα, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν χώρια τα δύο αντιμαχόμενα μέρη.

Οι δεξιοί συμετέχοντες κρατούσαν αμερικανικές σημαίες και πανό στηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι αριστεροί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Όχι Τραμπ, όχι Κου Κλουξ Κλαν, όχι φασιστικές ΗΠΑ», αλλά και «Έξω οι φασίστες από το Μπέρκλεϊ».

Οι υποστηρικτές του «Όχι Μαρξισμός στις ΗΠΑ 2» αντέκρουσαν τα συνθήματα τονίζοντας ότι δεν στηρίζουν τον φασισμό και την Κου Κλουξ Κλαν, όμως είναι εναντίον του «κομμουνισμού».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις Αρχές, χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική παρουσία για να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης