Πρόεδρος του Ισημερινού: Ο Ασάνζ πρέπει κάποια στιγμή να φύγει από την πρεσβεία

Πρόεδρος του Ισημερινού: Ο Ασάνζ πρέπει κάποια στιγμή να φύγει από την πρεσβεία

Εδώ και πολλούς μήνες τα διεθνή ΜΜΕ διατυπώνουν σενάρια σχετικά με την πιθανή άρση του ασύλου και κατ' επέκταση την έξωση του Ασάνζ από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο

assange-eksosi
Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Λένιν Μορένο, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο ιδρυτής WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, θα πρέπει κάποια στιγμή να αποχωρήσει από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, όπου διαμένει από το 2012.

Εδώ και πολλούς μήνες τα διεθνή ΜΜΕ διατυπώνουν σενάρια σχετικά με την πιθανή άρση του ασύλου από τον Ισημερινό και κατ' επέκταση την έξωση του Ασάνζ από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο. Πρόσφατα μάλιστα αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του Εκουαδόρ με τη Βρετανία.

Πηγή προσκείμενη στο κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισημερινού και στο προεδρικό περιβάλλον που μίλησε σε καθεστώς ανωνυμίας, επιβεβαίωσε στο Intercept πριν από μερικές μέρες ότι ο Μορένο βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για να παραδώσει τον Ασάνζ στις βρετανικές αρχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Η άρνηση παροχής ασύλου στον Ασάνζ και η έξωσή του από την πρεσβεία θα μπορούσε να γίνει ακόμη και αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Οι συνθήκες μίας τέτοιας συμφωνίας βέβαια εξαρτώνται από τις αξιώσεις του Εκουαδόρ για την άρση του ασύλου του Ασάνζ. Παρόλα αυτά, όπως είχε δηλώσε το Μάιο και ο πρώην πρόεδρος, Ραφαέλ Κορέα, η κυβέρνηση Μορένο έχει φέρει τη χώρα ξανά σε μία «υποτακτική» κατάσταση απέναντι στις δυτικές κυβερνήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης