Λευκός Οίκος: Η εμπορική στρατηγική του Τραμπ με την Κίνα δεν κάνει όσο κακό λέγεται

White_house

«Έχουμε δύο οικονομίες που φθάνουν μαζί περίπου τα 30 τρισεκ. δολάρια σε ετήσιο ΑΕΠ. Το ποσό του εμπορίου που επηρεάζουμε με τους δασμούς είναι ένα λάθος στρογγυλοποίησης σε σύγκριση με αυτό», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε σήμερα στο CNBC ότι η εμπορική στρατηγική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα, που περιλαμβάνει την επιβολή νέων δασμών κάτι που έχει προκαλέσει εμπορική σύγκρουση, δεν έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα όσο περιγράφουν κάποιοι.

«Έχουμε δύο οικονομίες που φθάνουν μαζί περίπου τα 30 τρισεκ. δολάρια σε ετήσιο ΑΕΠ. Το ποσό του εμπορίου που επηρεάζουμε με τους δασμούς είναι ένα λάθος στρογγυλοποίησης σε σύγκριση με αυτό», δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο.

«Η άποψή μου είναι ότι προκαλεί πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με ό,τι υποδηλώνουν αυτά τα πρωτοσέλιδα, και είναι πολύ πιο εποικοδομητικό ενώ βλέπουμε τις προσαρμογές σε ό,τι αφορά το πού πρόκειται να πάνε οι επενδύσεις και πού πρόκειται να αναπτυχθούμε».

Παράλληλα, ο Κέβιν Χάσετ, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, δήλωσε στο CNBC ότι οι νέοι δασμοί θα επηρεάσουν ένα μικρό ποσοστό μόνο των δασμών και ότι έως τώρα δεν έχουν μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο