Βρετανία: Παγκοσμίου φήμης γενετίστρια κατηγορείται για bullying από 45 συναδέλφους της

Βρετανία: Παγκοσμίου φήμης γενετίστρια κατηγορείται για bullying από 45 συναδέλφους της

Φέρεται να τους υποβίβαζε και να τους πρόσβαλλε επί 12 χρόνια - Ήταν επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού AstraZeneca - Παραιτήθηκε από τη θέση της

5674
Για bullying κατηγορούν 45 επιστήμονες την Ναζνίν Ραχμάν,μία κορυφαία ερευνήτρια με διεθνείς διακρίσεις για την καταπολέμηση του καρκίνου με την ίδια να παραιτείται διατυμπανίζοντας ότι είναι αθώα.

Οι πρώην συνάδελφοί της στάζουν δηλητήριο για την γενετίστρια Ραχμάν επισημαίνοντας ότι, επί δώδεκα χρόνια τους εκφόβιζε, τους παρενοχλούσε και τους έκανε να αισθάνονται υποδεέστεροι.

H Ραχμάν που είχε αναλάβει από τα 2015 τα ηνία του φαρμακευτικού κολοσσού AstraZeneca, θα αποχωρήσει από την εταιρεία τον Οκτώβριο.

Η κορυφαία ερευνήτρια φέρεται να υποβίβαζε τους συνεργάτες της προκαλώντας προβλήματα στον ψυχισμό τους. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που υποστηρίζουν ότι με την συμπεριφορά της, κατέστρεφε την σταδιοδρομία τους.

Από το 2016 η Ραχμάν βρισκόταν στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας. Δύο χρόνια αργότερα, όταν οι κατηγορίες άρχισαν να πολλαπλασιάζονται σε βάρος της,υπέβαλε την παραίτησή της.

Στην επιστολή που συνυπογράφουν 45 πρώην συνεργάτες της, ορισμένες κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές", όπως γράφουν οι Τάιμς του Λονδίνου και η εφημερίδα Daily Mail.

Κλείσιμο
Από τους 45 πρώην συνεργάτες της, οι 22 ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα εκφοβισμού με την ίδια να δημιουργεί έναν εργασιακό χώρο με εχθρικό, εξευτελιστικό, ταπεινωτικό και προσβλητικό περιβάλλον.

Ποια είναι η Ναζνίν Ραχμάν

Η 51χρονη Ναζνίν Ραχμάν είναι κορυφαία γενετίστρια που έχει δηλώσει ότι θα νικήσει τον καρκίνο. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.Ζει με τον 20χρονο γιο της στο Λονδίνο, είναι φανατική του Twitter, γράφει τραγούδια και στη συνέχεια τα τραγουδάει.

Το ερευνητικό της έργο έχει επικεντρωθεί στον εντοπισμό των γονιδίων που προκαλούν ασθένειες, ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και του παιδικού καρκίνου.

Οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι έχουν λάβει πολύ σοβαρά τις καταγγελίες κι έχουν αναθέσει την διεξαγωγή ανεξάρτητη έρευνας σε δικηγορικό γραφείο.

Η ίδια,πάντως, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Guardian» έσπευσε να επισημάνει ότι θα εγκαταλείψει την θέση της τέλος Οκτωβρίου, ότι ήταν υπερήφανη για το έργο που είχε κάνει η ομάδα της κι ότι λυπάται που οι συνεργάτες της αισθάνονται έτσι για την ίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης