Κίνα: Κλειστή για ένα χρόνο η είσοδος της Απαγορευμένης Πόλης στην πλατεία Τιεν Αν Μεν

forbidden_city

Το κλείσιμο θα είναι προσωρινό λόγω έργων ανακαίνισης – Θα ανοίξει εκ νέου τον Απρίλιο του 2019 

Κλειστή θα παραμείνει για ένα περίπου χρόνο η είσοδος της Απαγορευμένης Πόλης στη πλατεία Τιέν Αν Μεν, στην καρδιά του Πεκίνου λόγω έργων ανακαίνισης. Το προσωρινό κλείσιμο είναι για να αποφευχθούν πιθανοί κίνδυνοι για τους τουρίστες.

Η κεντρική είσοδος της διάσημης Απαγορευμένης Πόλης, βόρεια της πλατείας Τιέν Αν Μεν, καθημερινά φωτογραφίζεται από χιλιάδες τουρίστες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κεντρική είσοδος θα ανοίξει εκ νέου στα τέλη Απριλίου του 2019, ενώ οι εργασίες ανακαίνισης αναμένεται να ολοκληρωθούν τελικά στα τέλη του προσεχούς Μαΐου. Με την πάροδο των χρόνων η κεντρική είσοδος αντιμετωπίζει προβλήματα όπως υγρασία, ξεφλούδισμα στα χρώματα των τοίχων και γενικά φθορές.

Η Πλατεία Τιέν Αν Μεν, η οποία κυριολεκτικά σημαίνει Πύλη της Ουράνιας Ειρήνης, είναι εκεί όπου ο πρώην πρόεδρος της Κίνας Μάο Τσεντούνγκ διακήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και εκεί όπου οι διάδοχοί του παρακολούθησαν τις μεγάλες τελετές των επετείων της Κίνας. Το 2019 σηματοδοτεί την 70ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

46358650_403

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε μια λαμπρή τελετή στην Κωνσταντινούπολη εγκαινίασε τη Δευτέρα, μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού TurkStream - Τεράστιο έργο που αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα - Γιατί όμως;

po_ca

Ανησυχία «για τη συνεχιζόμενη και άδικη κράτηση εκ μέρους της Τουρκίας του τοπικού προσωπικού και πολιτών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του επιστήμονα της NASA, Σέργκαν Γκόλγκε», εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών