Η Ιορδανία θα αποσύρει το νομοσχέδιο για τον φόρο εισοδήματος

Omar

«Έπειτα από συζητήσεις με τη Βουλή και τη Γερουσία (...) επιτεύχθηκε συμφωνία για την απόσυρση του δημοσιονομικού νομοσχεδίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νέος πρωθυπουργός

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιορδανίας Όμαρ αλ Ραζάζ είπε σήμερα ότι θα αποσυρθεί το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τον φόρο εισοδήματος έπειτα από μια εβδομάδα διαδηλώσεων εναντίον του κειμένου αυτού.

«Έπειτα από συζητήσεις με τη Βουλή και τη Γερουσία (...) επιτεύχθηκε συμφωνία για την απόσυρση του δημοσιονομικού νομοσχεδίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ραζάζ.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού είναι ένα «μήνυμα στον ιορδανικό λαό ώστε να σταματήσει τις διαδηλώσεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Γερουσίας Φάισαλ αλ-Φαγέζ, ο οποίος κάλεσε «όλο τον κόσμο σε ηρεμία».

Ο Ραζάζ, που διορίστηκε μετά την παραίτηση του προκατόχου του λόγω της πίεσης των δρόμων, δεν έχει ακόμη σχηματίσει την κυβέρνησή του.

Όπως είπε, η απόσυρση του νομοσχεδίου και οι συζητήσεις για την παρουσίασή του με νέα μορφή θα διεξαχθούν όταν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση. Δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η παραίτηση τη Δευτέρα του Χάνι Μούλκι και η απαίτηση του βασιλιά Αμπντάλα Β' για «πλήρη αναθεώρηση» του νομοσχεδίου για τον φόρο εισοδήματος δεν ήταν αρκετές για διαλύσουν τους φόβους και την ανησυχία πολλών Ιορδανών.

Εδώ και μία εβδομάδα, κάθε νύχτα, περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο Αμάν για να ζητήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει αυξήσεις φόρων από 5% έως 25% για τους ιδιώτες και τους μισθωτούς με ετήσια εισοδήματα που υπερβαίνουν τα 8.000 δηνάρια (περίπου 9.700 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

do_032

Οίκος...μόδας ή Ντάουνινγκ Στριτ; - Η Τερέζα Μέι οργάνωσε πάρτι για την «Εβδομάδα Μόδας» - Η πρώην «Πρώτη Κυρία» Σαμάνθα Κάμερον επέστρεψε στο «Νο 10» ως σχεδιάστρια

ISTANBULNEWAIRPORT

Οι εργαζόμενοι του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, το οποίοαναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 29 Οκτωβρίου, συχνά παραπονιούνται για τις συνθήκες εργασίας, διατροφής και στέγασης στη δομή, με τις ενώσεις να την παρομοιάζουν με στρατόπεδο συγκέντρωσης

Florence-trumper

Η συγκεκριμένη πολιτεία  έχει πληγεί περισσότερο από τον κυκλώνα, με τα ποτάμια να συνεχίζουν να υπερχειλίζουν, ενώ χιλιάδες σπίτια και δρόμοι εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα