Η Μπριζίτ Μακρόν είναι πιο δημοφιλής από τον σύζυγό της, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

brigitte-emmanuel-macron

Το ποσοστό της δημοτικότητας της «Πρώτης Κυρίας» ξεπερνά την... ηλικία της

Πριν από δύο χρόνια ήταν άγνωστη στους Γάλλους. Σήμερα όμως είναι πιο δημοφιλής και από τον σύζυγό της και πρόεδρο της πέμπτης γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «τρώει τη σκόνη» της συζύγου του Μπριζίτ καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ερευνητικού ινστιτούτου «Ifop» για λογαριασμό του περιοδικού «Paris Match», η λαοφιλία της Μπριζίτ αγγίζει το 67% , ενώ του Γάλλου προέδρου δεν ξεπερνά το 43%.

Όπως επισημαίνει το γαλλικό περιοδικό, πρόκειται για την πρώτη έρευνα που βάζει στο μικροσκόπιο την δημοφιλία της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας.

Ένα χρόνο μετά την είσοδό της στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η 64χρονη σύζυγος του Γάλλου προέδρου φαίνεται ότι έχει κλέψει την καρδιά των συμπολιτών της.

Κατάφερε να πείσει όχι μόνο τους νεαρούς Γάλλους (το 70% των πολιτών κάτω των 35 ετών) αλλά και όσους είναι πιο κοντά στην ηλικία της (το 74% άνω των 65 ετών).

Εκτός από τους ομοιδεάτες της, το κίνημα του συζύγου της «Republique En Marche», η Μπριζίτ έχει απήχηση και στους ψηφοφόρους των άλλων πολιτικών κομμάτων.

To 94% των ψηφοφόρων του κόμματος του συζύγου της την αποθεώνουν ενώ στο κόμμα των Σοσιαλιστών το 74% έχει θετική εικόνα για την «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας.

Το ίδιο ποσοστό ισχύει και για το «στρατόπεδο» των Ρεπουμπλικάνων ενώ ένας στους δύο Αριστερούς του κόμματος «Ανυπότακτοι της Γαλλίας» τάσσονται υπέρ της.

Μόνο τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» δεν υποκύπτουν στην γοητεία της Μπριζίτ Μακρόν, όπως υπογραμμίζει το περιοδικό «Paris Match».

Τα 3/4 των Γάλλων Ακροδεξιών δεν συμπαθούν την «Πρώτη Κυρία».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΜΑΛΟΙ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕ ΠΡΙΝ 25 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΤΕ 16 ΧΡΟΝΩΝ, ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΧΑΙΡΕΙ ΤΗΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ! "ΘΟΥ ΦΥΛΑΚΗΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ"!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20850973

Μέσα σε λίγα λεπτά, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα υπέγραψαν την αίτηση που ζητείται ανάκληση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ – Βαθαίνει η απογοήτευση στο κόμμα της Τερέζας Μέι

12