Απίστευτο παραλήρημα συνεργάτη του Ερντογάν: Αχάριστη η Ελλάδα, σε μας χρωστάει τη δημοκρατία της

ozan-ceyhun

«Η Τουρκία έπρεπε να ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Κύπρο ως εγγυητή της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολέμησε εναντίον των φασιστών πραξικοπηματιών» - Η χούντα στην Ελλάδα «αποκαθηλώθηκε χάρη στην μάχη του τουρκικού στρατού ενάντια στους φασίστες συμμάχους τους στην Κύπρο»

Ένα ακόμα προκλητικό άρθρο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της τουρκικής Daily Sabah, που πρόσκειται στον «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτό, ο υπογράφων Ozan Ceyhun, αποκαλεί την Ελλάδα αχάριστη και ισχυρίζεται ότι η χώρα μας χρωστά στην Τουρκία και την εισβολή της στην Κύπρο, το ότι έχει σήμερα δημοκρατία.

Ο Ozan Ceyhun υπογράφει εμπρηστικό δημοσίευμα μέσα στο οποίο επιτίθεται στην Ελλάδα με αφορμή την χορήγηση ασύλου στους 8 τούρκους στρατιωτικούς. Στο δημοσίευμα του, ο Ceyhun υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι Ελλάδα είναι αχάριστη, καθώς οφείλει στην Τουρκία το ότι σήμερα έχει δημοκρατία.

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος γεννήθηκε στα Άδανα το 1960 και μετακόμισε στην Αυστρία κατά τη διάρκεια του τουρκικού πραξικοπήματος του 1980. Αργότερα πήγε στη Γερμανία όπου ενετάχθη στους Πράσινους το 1986, ενώ από το 2000 ήταν μέλος του SPD. Το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΡ στην Σμύρνη. Θεωρείται στενός συνεργάτης του Ερντογάν, ο οποίος αποχώρησε από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας για να βρεθεί στο πλευρό του Ερντογάν. Έχει διατελέσει και σύμβουλος του υπουργού Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας.

Δείτε μερικά αποσπάσματα από το άρθρο του:

«Στις 15 Ιουλίου 2016, η δημοκρατία στην Τουρκίας έδωσε μια καλή εικόνα για το πόσο ισχυρή είναι. Η ηρωική, αβοήθητη, αντίσταση του τουρκικού λαού στα στρατεύματα των Γκιουλενιστών που επιτέθηκαν σε αμάχους με τανκς και αεροσκάφη, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη αυτου», αναφέρει.

«Tο έθνος μας συσπειρώθηκε και προφύλαξε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έτσι αποφύγαμε ένα δικτατορικό καθεστώς παρόμοιο με αυτό της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα πριν από μερικές δεκαετίες» γράφει ο Ceyhun.

Ο Ceyhun συνεχίζει: «Δυστυχώς, ωστόσο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν έδωσαν την απαιτούμενη υποστήριξη στην Τουρκία. Αγνόησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία ελπίζοντας ότι οι Γκιουλενιστές θα κερδίσουν. [....] ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν παραχωρήσει άσυλο στους πραξικοπηματίες Γκιουλενιστές που διέφυγαν από την Τουρκία.»

«Ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα οφείλει το σημερινό δημοκρατικό καθεστώς της στην Τουρκία. Η δημοκρατία τους παραβιάστηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών που εγκαθιδρύθηκε μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα το 1967. Αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο για όλους τους υποστηρικτές του Γκιουλέν. Κάποιος θα περίμενε από την Ελλάδα, η οποία υπέφερε πολύ από μια φασιστική στρατιωτική δικτατορία, να καταλάβει καλύτερα το γεγονός ότι αυτοί οι στρατιωτικοί είναι οι εχθροί της δημοκρατίας, αλλά, αντίθετα, αρνείται να τους εκδώσει στην Τουρκία και τους χορήγησε άσυλο.»

«Ωστόσο, η Ελλάδα και η Ελληνική Κύπρος οφείλουν τα δημοκρατικά τους καθεστώτα στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία έσωσε και τις δύο χώρες από τα χέρια των φασιστών πραξικοπηματιών.» γράφει ο Τούρκος πολιτικός.

«Η Χούντα των Συνταγματαρχών υποστήριξε την πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974 υπό τον Νίκο Σαμψών. Ο Σαμψών πραγματοποίησε αιματηρό πραξικόπημα με την υποστήριξη του καθεστώτος της Ελλάδας και των ελληνικών στρατευμάτων στο νησί και ανακήρυξε τον εαυτό του πρόεδρο. Καθώς απειλούνταν οι ζωές των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που δεν στήριξαν τη χούντα, η Τουρκία έπρεπε να ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Κύπρο ως εγγυητή της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολέμησε εναντίον των φασιστών πραξικοπηματιών.»

«Το φασιστικό πραξικόπημα του Σαμψών νικήθηκε χάρη στην παρέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο.»

«Οι Έλληνες και οι Τουρκοκύπριοι συνυπάρχουν σήμερα ειρηνικά με τα δικά τους κοινοβουλευτικά συστήματα και τις δημοκρατικές εκλογές, χάρη στην επέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974.»

«Εκτός αυτού, το καθεστώς των Συνταγματαρχών αποκαθηλώθηκε χάρη στην μάχη του τουρκικού στρατού ενάντια στους φασίστες συμμάχους τους στην Κύπρο.»

«Δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία καταδίκασε και τιμώρησε τους Χουντικούς, όπως τους άξιζε, υποστηρίζει και δίνει άσυλο στους Σαμψών της Τουρκίας σήμερα. Ενώ οι ένστολοι Έλληνες δολοφόνοι της Χούντας πληρώνουν για τις ενέργειές τους, οι Τούρκοι τρομοκράτες μετακινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα.»

«Αυτή η στάση της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αχαριστία. Δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες δημοκράτες θα μπορούσαν να παραμείνουν σιωπηλοί σε αυτό.»

ΣΧΟΛΙΑ (11)

zz

Όχι θειε το καθεστώς στην ΕΛΛΑΔΑ δεν έπεσε επειδή εσείς είπατε το απίθανο Μάλτα γιοκ , το καθεστώς έπεσε επειδή έτσι ήθελε η Ουάσινγκτον , για αυτό και ξήλωσαν τον Παπαδόπουλο πολλές εβδομάδες πριν , για αυτό έστησαν και το θέατρο του πολυτεχνείου , έτσι έχει η ιστορία και όχι ότι μας χαρίσατε την δημοκρατία , τέτοια δημοκρατία να την βράσω , θα προτιμούσα την πριν του 1974 δημοκρατία , που όλοι είχαν ανοιχτές πόρτες και τα παράθυρα , η ΕΛΛΑΔΑ ήταν τότε ΕΛΛΗΝΙΚΗ , στην ΕΛΛΑΔΑ ζεύσανε αμιγώς ΕΛΛΗΝΕΣ , και όχι βούρλα από Ασία και Αφρική που έρχονται μέσο Τουρκιάς .

Καλα

Δεν εχει και αδικο, οι φασιστες της χουντας χασαν την μιση Κυπρο και οι σημερινοι φασιστες θα χασουν σημερα την Μακεδονια και την Θρακη

Παλι καλα που δεν τους χρωσταμε την αποκαθηλωση της βασιλειας

με την πτωση του Παλαιολογου το 1453...

"Ευγνώμων"...

Και στην "αηδονολάλητη" γλώσσα σας (τουργκούτ - τουργκούτ, μπουνταλά - μπουνταλά, μπουντρούμ - μπουντρούμ, ογλού - ογλού, μπαξίς - μπαξίς, ρουσφέτ - ρουσφέτ) "οφείλουμε" τα Ελληνικά μας... Μυαλουδάρα "μεγάλη" κρύβεται υπό την τουρκαράφλα του "οξυδερκούς" αυτού τύπου...

Σωστό, έτσι είναι

Η εθνική καταστροφή που ζούμε τα τελευταία 40 χρόνια είναι δημιούργημα της Τουρκίας . Μας κατέστρεψαν

Φατμε

ΑΙ ΣΙΚΙΡΙΜ ΒΟΥΝΤΟΥ ΒΑΡΑ ΙΜΠΝΕ ΓΙΑΒΡΟΥΜ

Νίκος

Όσο και να μην μας αρέσει, μία λογική την έχει. Αυτό που πρέπει να καταλάβει, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να του παραδώσουμε τους 8 πράκτορες χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Αμερικής.

ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ...ΚΑΛΕΣΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ .ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΗΤΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ .ΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ Η Ξ Ε Ρ Ε ΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ...ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΤΣΙΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ .

Να τα λέμε όλα ...

... αλλά όχι όπως μας συμφέρει χρυσαύγουλα!!! Διαβάστε και από κανένα σοβαρό βιβλίο τι πραγματικά έγινε, πως και πότε και σταματήστε τις αηδίες κατά του Μακαρίου. Για την ΕΟΚΑ Β και τη χούντα ούτε λόγος ε?Για βγάλτε τα άπλυτα σας στη φόρα αν τολμάτε... προδότες του Έθνους.

Άγγελος

Γκιουρσέλ, Εβρέν, Ερντογάν. Οι πρόσφατοι δικτάτορες της Τουρκίας.

Ο μπάφος πάει σύννεφο

στη διπλανή χώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

isla

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των βομβιστών αυτοκτονίας - Στους 321 οι νεκροί - Δεν εκδηλώθηκε μία έβδομη έκρηξη - Βίντεο από τους δύο «καμικάζι» - Είχε δοθεί τριπλή προειδοποίηση για κτύπημα

4